Viinisuolaheinä

3,95 

Viinisuolaheinä on miedosti suolaiselta ja happamalta maistuva yrtti ja lehtivihannes. Viinisuolaheinällä on koristeelliset raikkaanvihreät, soikeat lehdet, joissa viininpunaiset lehtisuonet. Viinisuolaheinä on monivuotinen yrtti ja talvehtii hyvin Suomessa.

Varasto loppu

Kuvaus

Viinisuolaheinä eli punahierakka on varhain keväällä kasvuun lähtevä lehtivihannes. Lehtiruusuke kasvaa 15-30 cm korkeaksi. Viinisuolaheinä leviää helposti. Viinisuolaheinä on käyttökelpoinen kasvimaalla, Viljelylaatikoihin perustetussa hyötytarhassa sekä ruukkuyrtti- ja kesäkukkaistutuksissa. Happaman kirpeät, hennot lehdet sopivat pieninä annoksina salaattiin.

Viinisuolaheinä on kasvupaikan suhteen vaatimaton. Parhaiten se viihtyy puolivarjoisella kasvupaikalla multavassa maassa, mutta kasvaa myös laihassa ja happamassa maassa aurinkoisella ja paahteisellakin paikalla. Hyvässä maassa antaa parhaan sadon ja talvehtii paremmin. Ruukkuistutuksissa voidaan käyttää Luonnonmukaista Yrttimultaa tai Erikoismultaa kesäkukille, avomaalla Puutarhamultaa. Istutusväli on 20 cm.
Viinisuolan kasvatus on helppoa. Viinisuolaheinä kylvetään aikaisin keväällä. Satoa saadaan n. 7 viikkoa kylvöstä. Kasvi voidaan myös istuttaa puutarhamyymälöistä saatavista pikkutaimista.

Kuivina kausina kasvia kastellaan. Kasvustoja lannoitetaan kohtuullisesti ruukkuistutuksissa Luonnonmukaisella lannoitteella tai Kastelulannoitteella. Avomaalla mullan joukkoon sekoitetaan Luonnonmukaista keittiöpuutarhalannoitetta.

Kukka-aiheet poistetaan heti niiden ilmestyttyä, sillä ne huonontavat satoa.

Sadonkorjuu tehdään säännöllisesti. Kerätään uloimmat ja isoimmat lehdet, silloin uutta kasvua pääsee syntymään.

Kasvin tiedot ovat Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

12cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet