Varjoyrtti

5,60 

Varjoyrtti on raikkaanvihreä, ikivihreä varjoisten ja puolivarjoisten kasvupaikkojen maanpeittoperenna. Maanmyötäisesti kasvavan lehtiperennan kasvusto on tiivis ja peittävä. Kasvi kukkii kevätkesällä huomaamattomin valkoisin kukin.

(Tuote)Osastot: ,

Kuvaus

Varjoyrtin kasvutapa pysty ja rönsyilevä, se muodostaa mattomaisen, 20-30 cm korkean, kasvuston. Varjoyrtti on varpukasvi, jonka versot puutuvat alaosasta. Kukinto on tähkämäinen, yksittäiset kukat ovat pienet ja vihertävänvalkoiset. Varjoyrtin koristearvo on heleänvihreillä ja kiiltävillä, soikeilla lehdillä. Kasvi on myrkyllinen.

Happamassa maassa viihtyvä varjoyrtti soveltuu alppiruusujen, havujen ja hortensioiden aluskasviksi, sillä niillä on samanlainen kasvupaikkavaatimus.

Varjoyrtti viihtyy varjoisilla ja puolivarjoisilla kasvupaikoilla ravinteikkaassa, kosteahkossa ja hapahkossa multamaassa. Aurinkoisilla ja paahteisilla paikoilla kasvi kituu ja palaa kellanvihreäksi. Liian märässä maassa varjoyrtti ei viihdy. Sopiva multa on Erikoismulta havuille ja rodoille. Taimet istutetaan 30 cm välein.

Varjoyrtti on oikeissa kasvuolosuhteissa helppohoitoinen.

Keväisin sitä lannoitetaan Havu- ja rodolannoitteella, mutta happaman maan kasvina sitä ei kalkita.

Pitkinä poutakausina ja kuivina syksyinä kasvustoa kastellaan.

Varjoyrttiä lisätään jakamalla, mutta ensimmäisinä vuosina sille annetaan kasvurauha, sillä varjoyrtin juurtuminen kestää kauan.
Kasvin tiedot ovat Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Kasvin korkeus

20-30cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä

Kostea, Runsasravinteinen, Tuore, Vähäkalkkinen

Kasvupaikkavaatimukset valoisuus

Puolivarjo, Varjoinen

Kukan väri

Valkoinen

Kukinta-aika

Kesäkuu

Tieteellinen nimi

Pachysandra terminalis

Ruukun koko

9cm

Pin It on Pinterest