Valkotähkä

3,95 

Valkotähkä on kaunis, pystykasvuinen ja korkeahko, helppohoitoinen perenna. Valkotähkä kukkii runsaasti heinä-elokuussa vahvoin, valkoisin tähkäkukinnoin, jotka keräävät ympärilleen perhosia ja kimalaisia.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Valkotähkä kasvattaa vahvavartisen, heinämäisen, 40-90 cm korkean kasvuston. Tummanvihreät, tasasoukat, nahkeat lehdet kasvavat ruusukkeina. Lehdet peittävät varsia kukintoihin asti. Pulloharjamaiset kukat avautuvat ensin tähkän yläosasta. Valkotähkä on erinomainen ja kestävä peruskasvi kivikkopuutarhoihin ja perennaryhmiin. Sen pysty ja selkeä kasvutapa on helppo yhdistää muihin ryhmän kasveihin.

Valkotähkä on aurinkoisten ja paahteisten paikkojen perenna. Valkotähkät viihtyvät syvämultaisessa, kalkitussa ja ravinteikkaassa, mielellään runsaasti hiekkaa sisältävässä maassa. Maan tulisi olla vettä läpäisevää, sillä märässä maassa valkotähkä ei viihdy eikä talvehdi kunnolla. Valkotähkät istutetaan Puutarhamultaan tai Erikoismultaan perennoille ja ruusuille. Istutusväli on 30 cm.
Valkotähkä hyötyy reilusta lannoituksesta. Keväisin sen juurakoiden ympärille levitetään Katemultaa puutarhanhoitoon tai Erikoismultaa perennoille ja ruusuille. Kasvustot kalkitaan ja lannoitetaan.

Valkotähkän mukulainen juurakko maistuu myyrille, joten se kannattaa suojata niiltä.

Valkotähkää kastellaan kuivina kausina, mutta märkyys on juuristolle tuhoisaa. Heinäkuun alussa kasville annetaan hoitolannoitus Puutarhalannoitteella.

Jämäkkävartisena valkotähkä ei yleensä vaadi tukemista. Kukkineet versot poistetaan uusien tieltä.

Valkotähkää lisätään keväällä mukuloista, jakamalla tai siemenistä. Mukulat istutetaan noin n. 5 cm:n syvyyteen, 10-15 cm välein. Kasvustot jaetaan viiden vuoden välein, jotta ne säilyisivät elinvoimaisina. Kasvi on vaikea siirtää paalujuurensa takia.

Valkotähkäkasvustot suojataan Pohjois-Suomessa talveksi Talvisuojalla tai havuilla.
Kasvin tiedot ovat peräisin Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Kasvin korkeus

40-70cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Valkoinen

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet