Tarhapäivänlilja ’Little Gipsy Ruby’

4,95 

Pitkäikäiset, terveet ja hyvin talvenkestävät tarhapäivänliljat ovat perinteisiä perennoja, jotka kasvavat rehevinä monenlaisilla kasvupaikoilla. Ne sopivat perennapenkkiin, vesiaiheiden äärelle, reunuskasviksi ja omaksi suureksi ryhmäkseen.

Tarhapäivänliljat kukkivat pääsääntöisesti keski- ja loppukesällä. Kukkien muoto-, koko-, tuoksu- ja värivaihtelu on huimaavaa. Väripaletista puuttuvat vain sininen ja musta. Lisäksi tunnetaan monivärisiä ja kerrannaisia lajikkeita.

Tarkista saatavuus myymälästä.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Tarhapäivänliljan kasvusto on leveä, runsaslehtinen ja pysty. Lehdet ovat heinämäiset, kapeat, pitkät, kaarevat, keskeltä taittuneet. Lehdet nousevat maasta varhain keväällä ja kestävät pikkupakkasia. Ruska-aikaan lehdistö on kelta-oranssisävyinen. Upeat kukat ovat liljanmuotoiset. Kukat ovat lyhytikäisiä, joskus vain päivän; siitä tulee nimikin, mutta uusia kukkia tulee jatkuvasti. Tarhapäivänliljat jaetaan mini-, pieni- ja suurikukkaisiin lajikkeisiin ja niiden korkeus vaihtelee 30-100 cm välillä.

Tarhapäivänliljat viihtyvät aurinkoisilla ja puolivarjoisilla kasvupaikoilla kosteutta pidättävässä, ravinteikkaassa, multavassa, mielellään savipitoisessa kasvualustassa. Varjossa, liian kuivassa tai niukkaravinteisessa maassa tarhapäivänlilja ei kuki kunnolla kunnolla. Sopiva multa istutukseen on Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Taimiväli on lajikkeesta riippuen 30-50 cm.

Tarhapäivänliljat ovat lajikkeita, jotka ovat syntyneet eri päivänliljojen risteytyessä. Lajikkeita on rekisteröity maailmalla useita tuhansia.

Kasvin tiedot Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

30-50cm

Kasvin korkeus

30-40cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Punainen

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu, Lokakuu

Ruukun koko

10cm

Tieteellinen nimi
Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet