Tarhapäivänlilja ’Joan Senior’

4,95 

Erittäin kaunis, elokuussa kukkiva päivänliljalajike. Valkoisten kukkien keskustat ovat hempeän keltaiset. Kukka kestää vain päivien ajan, mutta niitä muodostuu jatkuvasti lisää. Kapeat ja heinämäiset lehdet muodostavat tuuhean kasvuston. Tarhapäivänliljat sopivat aurinkoisten paikkojen perenna- ja kasviryhmiin. Kauniit liljat ovat näyttävämpiä useamman taimen ryhmissä.

Tarkista saatavuus myymälästä.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Tarhapäivänliljan kasvusto on leveä, runsaslehtinen ja pysty. Lehdet ovat heinämäiset, kapeat, pitkät, kaarevat, keskeltä taittuneet. Lehdet nousevat maasta varhain keväällä ja kestävät pikkupakkasia. Ruska-aikaan lehdistö on kelta-oranssisävyinen. Upeat kukat ovat liljanmuotoiset. Kukat ovat lyhytikäisiä, joskus vain päivän; siitä tulee nimikin, mutta uusia kukkia tulee jatkuvasti. Tarhapäivänliljat jaetaan mini-, pieni- ja suurikukkaisiin lajikkeisiin ja niiden korkeus vaihtelee 30-100 cm välillä.

Tarhapäivänliljat viihtyvät aurinkoisilla ja puolivarjoisilla kasvupaikoilla kosteutta pidättävässä, ravinteikkaassa, multavassa, mielellään savipitoisessa kasvualustassa. Varjossa, liian kuivassa tai niukkaravinteisessa maassa tarhapäivänlilja ei kuki kunnolla kunnolla. Sopiva multa istutukseen on Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Taimiväli on lajikkeesta riippuen 30-50 cm.

Kasvin tiedot Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

30-50cm

Kasvin korkeus

60-80cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Valkoinen

Kukinta-aika

Elokuu

Ruukun koko

10cm

Tieteellinen nimi
Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet