Tarhajaloangervo ’Look At Me’

4,95 

Vaaleanpunainen kukinta loppukesällä. Kasvualusta saisi olla mieluiten kosteutta pidättävä, ravinteikas ja hapahko multamaa.

Jaloangervo sopii puolivarjoisten paikkojen kasvi- ja perennaryhmiin, mutta myös aurinkoiselle paikalle, mikäli maa pysyy hyvin kosteana.

Tarkista saatavuus myymälästä.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Jaloangervon lehdistö on 20-40 cm korkea, jäykät kukkavarret nousevat 60-70 cm:n. Kerrannaisesti kolmisormiset, hammaslaitaiset lehdet ovat kiiltävät, tumman- tai raikkaanvihreät, toisilla lajikkeilla versot punertavat. Jaloangervojen tasaiset lehtimättäät leviävät hillitysti. Lukuisat kukat ovat kerrannaistertuissa, siroja ja näyttäviä valkoisena, violettina tai punaisen eri sävyissä. Myöhään loppukeväällä puhkeavasta lehdistöstä voi päätellä kukkien sävyn: mitä tummemman punaiset lehdet, sitä purppuraisemmat kukat.

Jaloangervot ovat parhaimmillaan perennaryhmissä. Ne pitävät runsasmultaisesta, ravinteikkaasta ja kosteutta hyvin pidättävästä maasta. Happamuutta sietävinä jaloangervot viihtyvät alppiruusujen, atsaleojen ja hortensioiden seurassa.  Jaloangervot istutetaan 35 cm välein.

Jaloangervot menestyvät parhaiten puolivarjoisilla paikoilla, mutta myös auringon paisteessa, kun hyvälaatuista kasvualustaa on riittävästi. Paahteisilla ja kuivilla paikoilla kasvu jää kituvaksi. Kuihtuneiden kukkien leikkaaminen uudistaa kukintaa. Hyvä leikkokukka ja perhoskasvi.

Kasvin tiedot ovat Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

35cm

Kasvin korkeus

60-70cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Vaaleanpunainen

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu

Ruukun koko

9cm

Tieteellinen nimi
Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet