Tarhaidänunikko ’Royal Wedding’

3,95 

Tarhaidänunikko ’Royal Wedding’ kukkii näyttävästi kesä-heinäkuussa. Suurissa puhtaanvalkoisissa kukissa on sinimusta keskusta.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Isot, tyviruusukkeina olevat lehdet puhkeavat jo varhain keväällä, mutta ne kuihtuvat jo heinäkuussa kukinnan jälkeen. Lehdet ja kukkavarsi ovat harmahtavan karvaiset. Kukkanuput nuokkuvat kauniisti. Nupuissa on kaksi lehteä vastakkain. Kukat ovat suuret, jopa 20 cm, avoimet ja loistavan punaiset, oranssit, ruusunpunaiset tai valkoiset, silkkimäisen ryppyiset. Kukan keskus on musta. Idänunikko on runsaskukkainen. Idänunikko kukkii kesä-heinäkuussa. Siemenkodat ovat koristeelliset. Koko kasvi on lievästi myrkyllinen. Idänunikko kasvaa 20-100 cm korkeaksi.
Idänunikko viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla. Maan tulee olla läpäisevä ja ravinteikas, mielellään myös hiekkainen. Sopiva multa on Erikoismulta perennoille ja ruusuille tai Puutarhamulta. Taimien istutusväli on 40 cm.

Keväisin unikkomaa kalikitaan Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Perennalannoitteella. Heinäkuussa annetaan hoitolannoitus Perennalannoitteella.
Monet korkeaksi kasvavat lajikkeet kannattaa tukea. Kasvi kasvattaa uudet lehdet, jos se leikataan heti kukinnan loputtua.
Unikko ei pidä jakamisesta tai siirtämisestä, sillä sen pääjuuri on syvällä. Idänunikkoa voidaan lisätä juuripistokkaista ja joitakin lajikkeita siemenistä.

Hyvä leikkokukkana ja myös kuivat siemenkodat ovat koristeellisia.
Kasvin tiedot ovat Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Kasvin korkeus

30-80cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Musta, Valkoinen

Kukinta-aika

Heinäkuu, Kesäkuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

10cm

Istutustiheys

30-40cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet