Täpläleimu ’Omega’

4,95 

Täpläleimu on saanut nimensä punertavapilkkuisista varsistaan. Sillä on kiiltävät, pitkäsuippuiset, vaaleanvihreät lehdet. Tällä leimulla on isot valkoiset näyttävät kukinnot. Täpläleimu on härmänkestävämpi kuin syysleimut. Erinomainen kasvi perhosille.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Täpläleimut pitävät valoisasta, aurinkoisesta tai puolivarjoisesta, mutta viileähköstä kasvupaikasta. Kasvupaikan on hyvä olla ilmava. Täpläleimu kestää pientä hallaa, sadetta ja tuulta. Maan tulee olla läpäisevää, ravinteikasta ja tasaisen hikevää, sillä kuivuus altistaa kasvit härmälle ja muille taudeille. Mullaksi sopii Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Istutusväli on 35-40 cm.

Keväisin täpläleimut kalkitaan Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kevätlannoitteella. Juurakoiden väleihin voi levittää Katemultaa puutarhanhoitoon.

Täpläleimuja kastellaan säännöllisesti kesän aikana, mikäli kesä on kuiva. Heinäkuun alussa voidaan antaa hoitolannoitus Puutarhalannoitteella.

Jos kuivina kesinä täpläleimua vaivaa härmä, joka aiheuttaa valkoista hometta lehtiin. Härmää voi torjua puutarhaliikkeistä saatavana olevilla torjunta-aineilla. Kotikonstein härmää saa torjuttua esim. ruokasooda- tai leivinjauhe-liuoksella (2 tl ruokasoodaa, 2 tl mäntynestesaippuaa, 1 l vettä tai 1 tl leivinjauhetta, 1 tl mäntynestesaippuaa, 1 l vettä) Liuos suihkutetaan lehdistöön sumutinpullolla.

Täpläleimut kannattaa jakaa ja istuttaa uudelleen, kun taimen keskusta alkaa harventua, jotta kukinta pysyy runsaana.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

35cm

Kasvin korkeus

80-100cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Valkoinen

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet