Tantop Royal -ruusu ’Aspirin-Rose’, maanpeiteruusu

15,50 

Terttukukkainen maanpeiteruusu. Kukat ovat valkoiset/hennon vaaleanpunaiset, kerrotut, 5-7 cm leveät, lähes tuoksuttomat. Runsaskukkainen terve lajike.  Lajike on nimitetty Aspirin-lääkkeen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Myöhään syksyllä talvisuojaksi tyvelle kasataan reilusti hiekkapitoista multaa tai talvisuojaturvetta.
Suositus istutustiheydeksi on 4-5 kpl/m2.
Kork. 40-60 cm

Tarkista saatavuus myymälästä.

Varasto loppu

Kuvaus

Kaikki ryhmäruusut tarvitsevat runsaasti valoa ja lämpöä menestyäkseen. Puutarhassa niille varataankin paras paikka, joka saa olla aurinkoinen, mutta keskipäivän paahdetta olisi hyvä lieventää hiukan varjostavilla kasveilla. Tuulelle alttiita ja vähälumisia talojen kulmauksia sekä räystään alusien kuivia kasvupaikkoja kannattaa välttää.

Tantop Royal -istutuspakkauksessa olevan taimen juuripaakun ympärillä on rautalangasta valmistettu verkko. Istutuksen yhteydessä verkkoa ei poisteta, sillä se pitää juuripaakun koossa ja suojaa herkkää juuristoa. Ajan myötä verkko hapertuu ja häviää maassa itsestään. Taimi asetetaan istutuskuoppaan siten että juuripaakun yläreuna tulee 15 cm syvyyteen maanpinnan alapuolelle. Taimi kastellaan kunnolla ja istutuskuoppa peitetään varovasti.

Tantop Royal -pakkauksissa olevat ruusut on valmiiksi istutusleikattu, joten ne leikataan vasta seuraavana keväänä. Tällöin heikoimmat versot poistetaan kokonaan ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä säännöllisesti. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Saksa

Kasvin korkeus

50-80cm

Kukan väri

Valkoinen

Ruukun koko

4litraa

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet