Syysleimu ’Windsor’

4,95 

Syysleimu on perinteinen, loppukesällä näyttävästi kukkiva ja voimakkaasti tuoksuva perenna. Syysleimun kukinnot loistavat valkoisina sekä liilan, sinisen ja punaisen lukuisissa eri sävyissä. Lehdistön väri vaihtelee raikkaanvihreästä tummankirjavaan.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Syysleimut ovat pystykasvuisia ja melko rotevia perennoja. Jäykät, lehtevät versot kasvavat 40-100 cm korkeiksi lajikkeesta riippuen. Syysleimu versoo melko myöhään. Lehdet ovat soikeita, karvattomia ja lyhytruotisia. Kukinnot ovat melko suuria, tuoksuvia kartiohuiskiloita. Värit, kukan koko ja kasvukorkeus vaihtelevat lajikekohtaisesti suuresti, samoin kukinta-aika. Syysleimut puhkeavat kukkaan Etelä-Suomessa heinäkuun puolivälin jälkeen; myöhäisimmät lajikkeet kukkivat syyskuuhun. Syysleimut ovat kestäviä perennoja. Syysleimujen suosio on kärsinyt tautiherkkyyden vuoksi, mutta nykyään kasvatetaan paljon terveitä ja härmälle ja homeille vastustuskykyisiä lajikkeita.

Syysleimut pitävät valoisasta, aurinkoisesta tai puolivarjoisesta, mutta viileähköstä kasvupaikasta. Kasvupaikan on hyvä olla ilmava. Syysleimu kestää pientä hallaa, sadetta ja tuulta. Maan tulee olla läpäisevää, ravinteikasta ja tasaisen hikevää, sillä kuivuus altistaa kasvit härmälle ja muille taudeille. Mullaksi sopii Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Istutusväli on 35-40 cm.

Keväisin syysleimut kalkitaan Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kevätlannoitteella. Juurakoiden väleihin voi levittää Katemultaa puutarhanhoitoon.

Syysleimuja kastellaan säännöllisesti kesän aikana, mikäli kesä on kuiva. Heinäkuun alussa voidaan antaa hoitolannoitus Puutarhalannoitteella. Kuihtuneet kukkavarret poistetaan kylväytymisen estämiseksi.

Jos kuivina kesinä syysleimua vaivaa härmä, joka aiheuttaa valkoista hometta lehtiin. Härmää voi torjua puutarhaliikkeistä saatavana olevilla torjunta-aineilla. Kotikonstein härmää saa torjuttua esim. ruokasooda- tai leivinjauhe-liuoksella (2 tl ruokasoodaa, 2 tl mäntynestesaippuaa, 1 l vettä tai 1 tl leivinjauhetta, 1 tl mäntynestesaippuaa, 1 l vettä) Liuos suihkutetaan lehdistöön sumutinpullolla.

Syysleimut kannattaa jakaa ja istuttaa uudelleen, kun taimen keskusta alkaa harventua, jotta kukinta pysyy runsaana.

Kasvin tiedot ovat peräisin Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

35cm

Kasvin korkeus

70-80cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Lohenpunainen

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet