Syyshohdekukka ‘Loysder Wieck’

4,95 

Syyshohdekukka on kauniimpia myöhään kukkivista ryhmäperennoista. Isot, päivänkakkaramaiset kukat hehkuvat punaisen ja ruskeanpunertavan sävyissä. Nopeakasvuinen kasvusto nousee maasta tiheinä kimppuina.

Tarkista saatavuus myymälästä.

(Tuote)Osastot: ,

Kuvaus

Syyshohdekukka muodostaa nopeasti tiiviitä, 80-100 cm korkeita kasvustoja. Juuristo on tiheä ja runsashaarainen, mutta kasvi leviää silti hillitysti. Versot ovat haaraiset ja niissä on keihäsmäiset, tummanvihreät ja ehytlaitaiset lehdet. Kukat ovat ylimmissä lehtihangoissa. Laitakukat kääntyvät hieman taaksepäin. Mykerön keskus on pallomainen, aluksi vihreä tai keltainen, myöhemmin ruskea. Syyshohdekukka kukkii heinäkuusta lokakuuhun. Kasvi on myrkyllinen, pienen määrän syöminen ei yleensä aiheuta oireita.

Syyshodekukka sopii perennaryhmien keskus- tai takaosiin. Omana isona ryhmänäänkin, eri lajikkeitta yhdistellen, se on näyttävä. Syyshohdekukka viihtyy aurinkoisella ja tuulensuojaisella kasvupaikalla. Maan tulee olla multava ja ravinteikas sekä hyvin vettä läpäisevä. Hyvä läpäisevyys edistää talvehtimista. Sopiva multa on Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Taimet istutetaan 40-50cm välein.

Keväisin kasvustot kalkitaan ja lannoitetaan.

Riittävästä kastelusta huolehditaan keväällä ja pitkinä poutajaksoina, sillä syyshohdekukka ei siedä kuivumista.

Syyshohdekukkaa lannoitetaan melko voimakkaasti, joten heinäkuussa annetaan hoitolannoitus Kevätlannoitteella. Korkeat lajikkeet tarvitsevat tukemista. Ensimmäisten kuihtuneiden kukkavarsien poisto pidentää ja tuottaa runsaamman kukinnan.

Kasvustot jaetaan tarvittaessa noin viiden vuoden välein, jotta ne säilyisivät elinvoimaisina ja kukkisivat runsaasti.

Kasvin tiedot Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

40-50cm

Kasvin korkeus

80-100cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä

Läpäisevä, Runsaskalkkinen, Runsasravinteinen, Saveton, Tuore

Kasvupaikkavaatimukset valoisuus

Aurinkoinen

Kukan väri

Oranssi

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu, Lokakuu, Syyskuu

Ruukun koko

10cm

Tieteellinen nimi

Helenium 'Loysder Wieck'

Pin It on Pinterest