Syklaami kotimainen

8,50 

Valikoimissa paljon eri värejä 12 cm ruukussa.

Osasto:

Kuvaus

Syklaami on upea väripilkku syksyisissä ruukuissa. Parhaiten se viihtyy viileässä paikassa, kunhan lämpötila pysyy plussan puolella.

Istuta syklaami yksittäin, muutaman syklaamin ryhmään tai yhdistä esimerkiksi hopealangan, koristekaalien, lankaköynnöksen tai kanervien kanssa.
Paikka
Syklaamille paras paikka on viileässä katoksen alla. Hyviä esimerkkejä ovat lasitettu parveke tai terassi, jossa kasvi pysyy suojassa runsailta sateilta.
Sisällä syklaami tulisi sijoittaa valoisaan, mutta viileään paikkaan. Voit kokeilla esimerkiksi itä- tai pohjoisikkunaa, ja sulkea lähellä olevan lämpöpatterin.
Kastelu
Syklaamilla on mukulamainen juurakko, joka on yleensä aivan mullan pinnassa. Siksi se mätänee tai homehtuu helposti. Kastele syklaamia mieluiten aluslautaselle tai upota ruukku hetkeksi haaleaan veteen.  Vältä lehtien ja kukkien kastelemista.
Lannoitus
Lannoita muutaman kerran kuukaudessa talven ajan. Jos saat syklaamin säilymään hengissä talven yli, lannoita alkukesän ajan parin viikon välein ja vie kasvi kesäksi ulos varjoiseen paikkaan.
Nyppiminen
Poista vanhat ja kuihtuneet lehdet ja kukat sitä mukaa, kun niitä tulee.

Pin It on Pinterest