Siperiankurjenmiekka ’Blue King’

4,95 

Siperiankurjenmiekka on erittäin kestävä ja helppohoitoinen vehreä ja näyttävä perenna, joka sopii vesiaiheiden äärelle ja perennaryhmiin. Tuuhea ja rehevä perenna puhkeaa kesä-heinäkuussa sinisiin, runsaisiin iriksenkukkiin.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Siperiankurjenmiekan tiheä ja nopeasti laajeneva lehtimätäs kasvaa 50-100 cm korkeaksi. Pystyt, miekkamaiset lehdet ovat vain sentin levyiset ja alkukesästä raikkaanvihreät, myöhemmin harmahtavanvihreät. Tuoksuvat kukat ovat yksittäin tai kolmittain, 5-8 cm leveitä, tavallisesti punertavansinisiä. Lajikkeista löytyy myös sini-valkoreunallisia ja valkokukkaisia muotoja. Kuudesta kehälehdestä kolme ulointa taipuu alas, kolme sisintä ylös. Kasvi on myrkyllinen, pienen määrän syöminen ei yleensä aiheuta oireita.

Siperiankurjenmiekka viihtyy aurinkoisella, puolivarjoisella sekä varjoisella kasvupaikalla. Kasvualustan tulee olla kosteutta pidättävä, tuore ja multava. Sopiva multa on Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Istutusväli on 35-40 cm.

Kasvusto puhdistetaan keväällä leikkaamalla kuihtuneet lehdet pois. Juurakoiden väliin levitettään Katemultaa puutarhanhoitoon tai Erikoismultaa perennoille ja ruusuille. Kasvusto kalkitaan ja lannoitetaan.

Kuivina kausina siperiankurjenmiekka saattaa kaivata runsastakin kastelua. Kesä-heinäkuun vaihteessa kasvusto hoitolannoitetaan Puutarhalannoitteella.

Siperiankurjenmiekka leviää hiljalleen lähellä maan pintaa olevan juurakkonsa avulla. Kasvustot voidaan jakaa 4-5 vuoden välein kukinnan jälkeen. Vanhat juurakot saattavat olla hyvin tiiviitä ja sitkeitä jaettaessa. Perenna kuitenkin kestää juurakon voimakkaan jakamisen lapiolla.

Elo-syyskuussa perennat voidaan lannoittaa Syyslannoitteella.

Kasvin tiedot ovat peräisin Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Kasvin korkeus

60-80cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Sininen

Kukinta-aika

Heinäkuu, Kesäkuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet