Sarviorvokki ’Ulla Läck’

3,95 

Lähes koko kesän kukkivat sarviorvokit ovat kivikko-, reunus- ja ryhmäperennoja ja sopii maanpeitekasviksi esimerkiksi ruusuryhmiin. Sarviorvokit sopivat myös parvekelaatikoihin, ruukkuihin ja amppeleihin. Niitä voi istuttaa hyötytarhan kaunistukseksi ja kerätä syötäviä kukkia salaatteihin ja kakkujen koristeeksi.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Sarviorvokit kasvavat 10-25 cm korkeiksi. Herttamaiset ruusukelehdet ovat suipot, tummanvihreät ja hieman kiiltävät. Matala lehtiruusuke leviää vähitellen mattomaiseksi. Kukkien väri vaihtelee valkoisesta, siniseen, violettiin, oranssiin, punaiseen ja keltaiseen sekä kirjavaan. Kukinta on runsasta ja kestää Etelä-Suomessa jopa toukokuun puolivälistä lokakuuhun.

Sarviorvokit viihtyvät aurinkoisilla ja puolivarjoisilla kasvupaikoilla. Ne eivät pidä paahteesta. Kasvualustan tulee olla vettäläpäisevä, tuore, keskiravinteinen, runsasmultainen ja hiekkapitoinen. Vettäläpäisevä maa on edellytyksenä hyvälle talvehtimiselle. Sopiva multa on Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Istutusväli on 30 cm.

Keväisin kasvustot kalkitaan Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kevätlannoitteella.

Sarviorvokkeja kastellaan runsaasti kuivina kausina. Säännöllisen kastelun yhteydessä sarviorvokkeja lannoitetaan Kesäkukkaravinteella tai Kastelulannoitteella, etenkin ruukuissa kasvavia taimia. Kuihtuneet kukat poistetaan ennen siementämistä.

Alasleikkaus kukintahuipun jälkeen edistää uudelleenkukintaa sekä ehkäisee siementämistä. Liian tiheät versot harvennetaan.

Elo-syyskuussa kasvustot lannoitetaan Syyslannoitteella. Tiheä kasvusto kannattaa leikata alas syksyllä sienitautien vähentämiseksi, ja versot on syytä suojata lumettomilla paikoilla havuilla ja kuivilla lehdillä.

Kasvustot voidaan jakaa touko- tai syyskuussa. Siemenet kylvetään elokuussa. Voi myös kylväytyä itsestään.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

30cm

Kasvin korkeus

10-20cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Sininen

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu, Kesäkuu, Syyskuu, Toukokuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet