Rotkolemmikki ’Jack Frost’

6,50 

Rotkolemmikki on helppohoitoinen ja pitkäikäinen maanpeittoperenna puutarhan varjoisille ja puolivarjoisille kasvupaikoille. Se kukkii loistavansinisin, pienin lemmikkimäisin kukin touko-kesäkuussa. ’Jack Frost’ lajikkeen lehdet ovat herttamaiset ja hopeanhohtoiset.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Peittävälehtinen rotkolemmikki sopii käytettäväksi aluskasvina pensaiden ja puiden alla, metsäpuutarhoissa, perennaryhmien reunoille, omana ryhmänään ja puutarhan vesiaiheiden äärellä. Rotkolemmikit sopivat myös varjoisten paikkojen ruukkuistutuksiin. Rotkolemmikki leviää kauniiksi matoksi, muttei karkaile sopimattomasti.

Rotkolemmikin suuret, näyttävät sydämenmuotoiset ja karvaiset lehdet ovat hopeanhohtoiset, valkokirjavat ja muodostavat tuuhean lehdistön. Kasvi kasvaa 30-50 cm korkeaksi ja 40 cm leveäksi. Lehdet säilyvät kauniina kukinnon jälkeenkin. Harsumaisen viuhkokukinnon väri on sininen. Kukat ovat lemmikkimäisiä, pieniä ja tuoksuvat kevyesti. Rotkolemmikki kukkii runsaasti ja pitkään. Kaunein lehtiväri kehittyy valoisassa puolivarjossa.

Kasvupaikaksi sopii varjo tai puolivarjo. Rotkolemmikki viihtyy myös aurinkoisilla paikoilla, mikäli kasvualusta on riittävän paksu. Maaperän tulee olla ravinteikas, tuore tai kostea, kalkittu, vettäläpäisevä, ravinteikas, runsasmultainen ja mielellään savipitoinen. Vesi ei saa seistä kasvualustassa. Sopiva multa on Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Ruukkuistutuksissa käytetään Erikoismultaa kesäkukille. Istutusetäisyys on 30 cm.

Kasvin tiedot ovat Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

30cm

Kasvin korkeus

30-50cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Sininen

Kukinta-aika

Toukokuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet