Purppurakeijunkukka ’Palace Purple’

4,95 

´Palace Purple´-keijunkukalla on upeat purppuranpunaiset lehdet ja runsas valkoinen kukinta. Se on näyttävä perennaryhmissä sekä muiden keijunkukkien, pikkupensaiden ja matalien havujen yhdistelmissä. Erinomainen perenna ruukkuistutuksiin.

Tarkista saatavuus myymälästä.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Purppurakeijunkukan talvivihannat lehdet kasvavat matalina, 20-30 cm korkuisina, tiheinä ruusukemättäinä. Tumman viininpunaiset lehdet ovat halkaisijaltaan 5-10 cm kokoisia, pitkäruotisia, herttakantaisia, lähes pyöreitä ja matalaliuskaisia. Kukkavarret nousevat lehdistön yläpuolelle, 30-50 cm korkeina ja siroina. Kukat ovat pienet, valkoiset ja kellomaiset ja sijaitsevat kerrannaistertuissa. Kasvi kukkii heinä-elokuussa. Lajike on elinvoimainen ja leviää kohtalaisen nopeasti. Lajike sopii hyvin perennaryhmien reunuskasviksi ja varjoisiin kivikkoryhmiin.

Purppurakeijunkukat viihtyvät aurinkoisella, puolivarjoisella tai varjoisella kasvupaikalla. Tummanpunaisten lehtien väri on sitä voimakkaampi, mitä aurinkoisempi kasvupaikka. Purppurakeijunkukka viihtyy kuohkeassa, kalkitussa ja ravinteikkaassa mullassa. Se ei siedä kuivuutta pitkään. Kasvualustan tulee kuitenkin olla läpäisevä, jotta kasvi talvehtii hyvin. Mullaksi sopii Erikoismulta perennoille ja ruusuille, ruukkuistutuksissa Erikoismulta kesäkukille. Taimet istutetaan 30 cm välein.

Keväisin purppurakeijunkukka kalkitaan ja lannoitetaan.

Kuihtuneet kukkavanat poistetaan heti kukinnan jälkeen, jolloin komea lehdistö pääsee paremmin oikeuksiinsa.

Ruukkuistutuksissa purppurakeijunkukkaa kastellaan tasaisesti ja lannoitetaan säännöllisesti Kesäkukkaravinteella. Perennat siirretään talvehtimaan joko maahan tai viileään talvetuspaikkaan ruukkuineen. Purppurakeijunkukan lehdet kestävät hyvin kylmää, joten ne voivat olla ruukuissa pitkään syksyllä.

Elo-syyskuussa kasvit lannoitetaan Syyslannoitteella.

Ainavihannan lehdistön voi vähälumisilla paikoilla suojata talveksi havuilla.

Purppurakeijunkukkaa voidaan jakaa keväällä tai syksyllä.
Kasvin tiedot ovat peräisin Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Kasvin korkeus

30-50cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kukan väri

Valkoinen

Kukinta-aika

Heinäkuu, Kesäkuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Istutustiheys

30cm

Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet