Prinsessankakkara ’Snow Lady’

3,95 

Isopäivänkakkarat ovat luonnonvaraisen päivänkakkaran jalostettuja lajikkeita. Niillä on suuret kukinnot ja runsas, pitkä kukinta. Isopäivänkakkarat sopivat aurinkoiseen perennaryhmään ja luonnonmukaisiin puutarhoihin.

Tarkista saatavuus myymälästä.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Isopäivänkakkarat ovat tanakkavartisia ja pystykasvuisia. Korkeus vaihtelee lajikkeesta riippuen 25-100cm. Lehdet ovat tummanvihreät, vastapuikeat ja hieman hammaslaitaiset. Alalehdet ruodillisia, ylälehdet ruodittomia. Kukan terälehdet valkoiset ja keskusta keltainen. Kukkien halkaisija voi olla jopa 10 cm. Kukinta-aika on kesäkuusta elokuulle. Isopäivänkakkaran talvenkestävyys on hyvä.

Isopäivänkakkara on aurinkoisten kasvupaikkojen kasvi. Se viihtyy kuivahkoilla mailla. Paras multa on keskiravinteinen, hiekansekainen Puutarhamulta. Kasvualustan tulee olla läpäisevä, sillä isopäivänkakkara ei siedä talvista märkyyttä. Sopiva istutusväli isopäivänkakkaroille on 35-40 cm.

Keväisin isopäivänkakkarat kalkitaan ja lannoitetaan niukasti. Reilusta lannoituksesta päivänkakkarat eivät hyödy, vaan kasvusta saattaa tulla honteloa.

Isopäivänkakkaroiden kuihtuneet kukkavarret leikataan pois, sillä se edistää uudelleenkukintaa. Korkeimmat lajikkeet saattava vaatia tukemista. Erittäin kestävä leikkokukka.

Päivänkakkarajuurakot jaetaan parin vuoden välein.

Kasvin tiedot ovat peräisin Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Kasvin korkeus

20-35cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Valkoinen

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet