Peittokurjenpolvi ‘Cambridge’

5,60 

Kaunis maanpeittokasvi, jossa on vaaleanpunavioletit kukat. Muodostaa kauniita mattoja. Viihtyy auringossa ja puolivarjossa sekä läpäisevässä ja ravinteikkaassa maaperässä.

(Tuote)Osastot: ,

Kuvaus

Peittokurjenpolvi on yksi parhaista peittoperennoista tiheän lehdistönsä, sopeutumiskykynsä ja kestävyytensä ansiosta. Peittokurjenpolvella on kiiltävä, matalahko, kurjenpolvien tapaan liuskainen lehdistö. Lehdet ovat 3-5 cm levyisiä. Kasvi tuoksuu voimakkaasti sitä koskiessa. Sirot, 2-3 cm kokoiset, kukat ovat harvahkoissa tertuissa hieman lehdistön yläpuolella. Kasvi leviää rönsyjen avulla. Peittokurjenpolvi hehkuu syksyllä komeissa ruskaväreissä.

Peittokurjenpolvi sopii kivikoihin, rinteisiin, muurien reunalle, aurinkoisiin perennaryhmiin reunuskasviksi ja puiden sekä pensaiden alustoille. Peittokurjenpolvi on helppohoitoinen ja kestävä perenna, joka talvehtii hyvin.

Peittokurjenpolvi menestyy aurinkoisilla, puolivarjoisilla ja varjoisilla kasvupaikoilla. Kukinta on runsainta auringossa. Peittokurjenpolvi on vaatimaton maan laadun suhteen, mutta tuoreessa, läpäisevässä Puutarhamullassa kasvu on elinvoimaisinta. Taimet istutetaan 30 cm välein.
Kasvia lisätään jakamalla kasvustoja keväisin tai syksyisin.

Kasvin tiedot ovat Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

30cm

Kasvin korkeus

20-30cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä

Läpäisevä, Runsaskalkkinen, Runsasravinteinen, Tuore

Kasvupaikkavaatimukset valoisuus

Aurinkoinen, Puolivarjo, Varjoinen

Kukan väri

Punavioletti

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu, Kesäkuu

Tieteellinen nimi

Geranium x cantabrigiense 'Cambridge'

Ruukun koko

9cm

Saatat myös pitää...

Pin It on Pinterest