Patjarikko ’Purpurteppich’

3,95 

Kanta-asiakastarjous 5 kpl 14,95 €.
Valitse 5 perennaa tarjousperennojen valikoimasta.

Patjarikko on matalakasvuinen maanpeittoperenna, joka muodostaa laajoja kukkamattoja valkoisin, vaaleankeltaisin, ruusunpunaisin tai karmiininpunaisin, maljamaisin kukin. Lehdistö vihertää heti lumen sulettua, sillä lehdistö on ainavihanta.

Tarkista saatavuus myymälästä.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Patjarikkoa käytetään useimmiten kivikkokasvina, mutta se viihtyy mainiosta myös hyvämultaisessa maassa ja lievässä varjossakin. Se sopii muureille ja kukkaryhmien reunakasviksi. Sammalmainen kasvusto leviää nopeasti. Patjarikko on kestävä perenna.

Patjarikon pienet lehdet ovat kapean neulasmaisia ja kasvavat ruusukkeisesti. Keskeltä koholle nousevat, 10 cm korkeat mättäät kasvavat 20-30 cm leveiksi. Lehvästö kasvaa maanmyötäisesti ja ohuet kukkavarret kohoavat korkeintaan 20 cm korkeuteen. Kukat ovat pieniä, 1-2 cm kokoisia ja viisiterälehdykkäisinä. Kukan keskusta on keltainen. Kukinta touko-kesäkuussa on erittäin runsas.

Patjarikko viihtyy aurinkoisilla ja puolivarjoisilla kasvupaikoilla. Kasvualustan suhteen se on vaatimaton. Kasvualusta voi olla kuiva tai tuore, vähä- tai runsasravinteinen, mutta kalkittu ja läpäisevä. Kasvi on arka talvimärkyydelle. Sopiva multa istutukseen on Puutarhamulta. Istutusväli on 25 cm.
Keväisin patjarikkokasvustot kalkitaan Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kevätlannoitteella.

Kuivimpina kausina patjarikkoa voi kastella.

Kasvi jaetaan 4-5 vuoden välein, kun se ruskettuu keskeltä. Kasvia lisätään jakamalla ja irrottamalla ruusukepistokkaita.
Kasvin tiedot ovat Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

25cm

Kasvin korkeus

10-20cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Purppuranpunainen

Kukinta-aika

Kesäkuu, Toukokuu

Ruukun koko

9cm

Tieteellinen nimi
Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet