Palloesikko ’Red Select’

3,95 

Palloesikko on perenna, joka kukkii kevätkesällä pallomaisin, tuoksuvin, vaalean- tai tummanliiloin, valkoisin tai punaisin kukinnoin. Tanakat kukkavanat nousevat matalasta lehtiruusukkeesta 20-25 korkeuteen.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Palloesikko kukkii Etelä-Suomessa jo huhtikuun lopulla. Keskimääräinen kukinta-aika on touko-kesäkuu lajikkeen mukaan. Lehdet ovat pitkulaiset, sahalaitaiset ja himmeän vaaleanvihreät. Lehdet kasvavat lopulliseen kokoonsa vasta kukinnan jälkeen. Lehtiruusukkeiden korkeus on 10 cm.

Palloesikko viihtyy kivikoissa, ruukuissa ja rodopuutarhassa sekä puiden ja pensaiden alla. Palloesikko on kohtalaisen kestävä, etenkin talvehtiessaan lumipeitteen suojassa.

Palloesikko menestyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla, mutta ei paahteessa. Palloesikko viihtyy kosteutta pidättävässä, ravinteikkaassa, savensekaisessa hiekkamullassa. Talvimärkyydestä kasvi ei pidä, joten maaperän tulee olla läpäisevä. Tiiviimmillä mailla istutuskuopan pohjalle voi laittaa soraa. Kasvualustan tulisi olla n. 20 cm syvä. Sopiva multa on Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Istutusväli on 25 cm.
Palloesikot kalkitaan varhain keväällä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kevätlannoitteella. Aikaisin kukkivan lajin keväistä kasvua vauhdittaa Katemulta puutarhanhoitoon, jota voi levittää lehtiruusukkeiden väliin.

Palloesikko ei pidä kuivumisesta, joten kuivina kausina kasvustoja kastellaan.

Kasvustot jaetaan tarvittaessa kukinnan jälkeen.

Palloesikko talvehtii parhaiten lumen suojassa hyvin läpäisevässä maassa. Lumettomilla paikoilla perennat kannattaa suojata Talvisuojalla tai havuilla ja kuivilla lehdillä. Keväisin Talvisuoja poistetaan perennojen juurelta ja käytetään maanparannukseen.

Kasvin tiedot ovat Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

25cm

Kasvin korkeus

10-25m

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Punainen

Kukinta-aika

Kesäkuu, Toukokuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet