Tertturuusu ’Heidi Klum Rose’

28,50 

Kaikki ryhmäruusut tarvitsevat runsaasti valoa ja lämpöä menestyäkseen. Puutarhassa niille varataankin paras paikka, joka saa olla aurinkoinen, mutta keskipäivän paahdetta olisi hyvä lieventää hiukan varjostavilla kasveilla. Tuulelle alttiita ja vähälumisia talojen kulmauksia sekä räystään alusien kuivia kasvupaikkoja kannattaa välttää.

Kasvualusta
Ravinteiden suhteen vaateliaat ryhmäruusut istutetaan vähintään 50 cm syvään, runsasmultaiseen ja läpäisevään kasvualustaan, joka lannoitetaan ja kalkitaan reilusti (pH noin 6,5). Kasvualustan pinta muotoillaan 10 cm ympäristöään korkeammalle, mikä edistää liian veden poistumista ja parantaa talvehtimista.

Istutussyvyys
Ryhmäruusun taimi koostuu perusrungosta, johon on silmutettu tai vartettu jaloverso eli ruusun kukkiva osa. Juuriston ja oksien välissä oleva kyhmymäinen jalonnuskohta tulee noin 15 cm maanpinnan alle. Näin se on paremmassa suojassa talven kylmyydeltä. Myös astiataimen jalonnuskohdan pitää jäädä 15 sentin syvyyteen.

Taimiväli
Lajikkeen tulevasta koosta riippuen ryhmäruusun taimet sijoitetaan istutusalueelle 35–50 sentin välein.

Istutusleikkaus

Valmiiksi haaroittunutta ja kasvussa olevaa ryhmäruusun astiataimea ei leikata, kun taas esipakatut ja paljasjuuriset taimet leikataan istutuksen yhteydessä. Pitkiä juuria voi lyhentää, jotta ne mahtuvat paremmin kuoppaan. Heikot ja kuolleet versot poistetaan ja taimeen jätetään 3–5 vahvinta versoa, joissa kussakin on 3–5 tervettä silmua. Oikea leikkauskohta on noin 1 cm silmun yläpuolella.

Kastelu
Taimet kastellaan helpoimmin istutuskuoppaan niin, että maa kastuu koko juuriston syvyydeltä. Neliömetrille tarvitaan 20–30 litraa vettä.

Katteet
Ryhmäruusuille sopivat karkeatkin kuorikatteet.

Talvisuojaus
Myöhäissyksyllä taimien tyville levitetään 10 cm paksu multa- tai turvekerros. Myytävänä on erityistä talvisuojaturvetta, joka ei ime vettä. Kasvien päälle voi levittää vielä pakkaspeitteen tai havuja. Peitteet poistetaan keväällä vasta roudan sulettua, sillä ne suojaavat ruusuja myös kuivattavalta kevätauringolta. Multa ja turve poistetaan aiemmin, jotta maa sulaisi mahdollisimman nopeasti.

Varasto loppu

Lisätiedot

Alkuperämaa

Saksa

Kasvin korkeus

30-50cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Violetti

Ruukun koko

6litraa

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet