Myskimalva

3,95 

Myskimalva on perinteinen, vanhojen pihojen kestävä, monivuotinen perenna. Runsaasti kukkivalla myskimalvalla on kookkaat, vaaleanpunaiset tai valkoiset, tuoksuvat kukat. Kukinta kestää pitkään heinäkuusta syyskuulle.

(Tuote)Osastot: ,

Kuvaus

Myskimalvalla on pystyt, nukkaiset varret. Alimmat lehdet ovat pyöreitä, 5-7 liuskaisia, ylimmät lehdetkapeita ja pariliuskaisia. Lehdet ovat väriltään raikkaan-tummanvihreitä. Myskimalvakasvustosta tulee 30-80 cm korkea.

Myskimalvat sopivat perennaryhmiin tai omaksi suureksi ryhmäksi. Ne ovat perinteisen ja luonnonmukaisten pihojen kasveja, mutta käy myös modernina pereinnekasvina nykyaikaiseen pihaan.

Myskimalva viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla. Maaperän tulee olla vettä läpäisevä, kuivahko, kalkkipitoinen ja ravinteikas. Sopiva multa istukseen on Puutarhamulta. Taimet istutetaan 30-40 cm välein.

Keväisin myskimalvakasvusto kalkitaan Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kevätlannoitteella.

Kukinnan jälkeen kukkavarret poistetaan.

Myskimalva ei pidä siirtämistä. Sen voi jakaa syksyllä tarvittaessa. Jakamista kannattaa kuitenkin välttää, jotta kasvit kasvaisivat reheviksi. Myskimalva leviää hyvin siemenistä, joista kasvavista pikkutaimista saa lisää taimimateriaalia.
Kestävä leikkokukka.
Kasvin tiedot ovat Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Kasvin korkeus

40-80cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä

Kuiva, Runsaskalkkinen, Runsasravinteinen, Tuore

Kasvupaikkavaatimukset valoisuus

Aurinkoinen

Kukan väri

Vaaleanpunainen

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu, Syyskuu

Tieteellinen nimi

Malva moschata

Ruukun koko

9cm

Pin It on Pinterest