Kivikkomehitähti ’Othello’

3,95 

Mehitähdet ovat paahteen perennoja, jotka kuuluvat maksaruohokasvien heimoon. Mehitähtien paksut lehdet kasvavat ruusukkeina. Mehitähdet kasvattavat vanhan ruusukkeen viereen pikkuruusukkeita, joista ne leviävät.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Läpi vuoden vihannat, pallomaiset lehtiruusukkeet ovat lajista ja lajikkeesta riippuen vihreät, punaiset, sinertävät tai moniväriset. Kolmiomaiset, mehevät lehdet ovat teräväkärkisiä. Lehtiruusuke on lajista riippuen 5-10 cm korkea. Tähtimäiset kukinnot puhkeavat keskikesällä 20 cm korkeiden, lehtevien kukkavarsien latvoihin. Kukkien väri voi olla valkoinen, keltainen, vaalean- tai purppuranpunainen lajista riippuen. Mehitähdet muodostavat aikaa myöten tiiviin kasvuston.

Mehitähdet kestävät puutarhakasveista parhaiten kuivuutta. Ne viihtyvät kivikoissa aurinkoisella ja paahteisella paikalla ja tulevat toimeen jopa kalliolla, jossa on vain ohut kasvualusta. Mehitähdet sopivat myös erittäin hyvin ruukkuistutuksiin. Helppohoitoisina kasveina niistä voi rakentaa mielenkiintoisen ja vaivattoman ruukkupuutarhan aurinkoiselle paikalle. Koristekivet sopivat hyvin mehitähtien lomaan. Kasvualustan tulee olla hiekkapitoinen, ehdottomasti läpäisevä maa. Sopiva istutusmulta on Puutarhamulta, jonka joukkoon voi sekoittaa Leikkihiekkaa. Kasvualustan paksuudeksi riittää 5-20 cm. Ruukkuistutuksissa käytetään Kaktus- ja mehikasvimultaa. Istutusväli on 20 cm.

Sopivalla kasvupaikalla mehitähdet eivät juurikaan hoitoa kaipaa. Ruukkuistuksia kastellaan säännöllisesti, mutta niissäkin multa saa kuivahtaa välillä reilusti, sillä mehitähdet varastoivat vettä paksuihin lehtiinsä.

Mehitähtiä voi lannoittaa keväisin tai heinäkuussa miedosti Puutarhalannoitteella. Elo-syyskuussa annettava Syyslannoite parantaa talvehtimista.

Vähälumisilla paikoilla mehitähdet peitellään talveksi havunnoksilla tai kuivilla lehdillä.

Mehitähtiä lisätään irrottamalla juurtuvia pikkuruusukkeita.
Kasvin tiedot ovat Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

20cm

Kasvin korkeus

5-20cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Punainen

Kukinta-aika

Heinäkuu

Ruukun koko

9cm

Tieteellinen nimi
Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet