Kirjokuunlilja ’Medio-variegata’

5,60 

Kirjokuunliljat ovat vihreä-, kelta- tai valkokirjavalehtisiä perennoja, jotka muodostavat kauniita, hillittykasvuisia lehtimättäitä. Violetit, suppilomaiset kukat ovat tertussa lehdistön yläpuolelle nousevissa kukkavanoissa.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Kirjokuunliljat ovat kestäviä kasveja perennapenkkeihin sekä reunus- ja maanpeittokasveiksi. Ne kasvavat 30-50 cm korkeiksi ja ovat hidaskasvuisia, mutta kiitollisia ja helppohoitoisia perennoja. Kirjokuunliljan epäsäännöllisen kirjavat lehdet ovat aaltoreunaiset ja alapinnalta kiiltävät. Heinä- syyskuussa kukkivat lilat kukat ovat siroja ja noin 4 cm kokoisia.

Kirjokuunliljat viihtyvät sekä aurinkoisella, puolivarjoisalla että varjoisalla kasvupaikalla lajikkeesta riippuen. Aurinkoisella paikalla kasvualustan tulee pidättää erittäin hyvin vettä. Muutoinkin kasvualusta saa olla kosteahko, tuore ja hieman hapahko. Sopiva multa istuttamiseen on Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Istutusväli on 30-40cm.

Keväisin suhteellisen myöhään puhkeavien lehtien juurelle levitetään Katemultaa puutarhanhoitoon. Vuosittainen kalkitus ei ole välttämätön. Kirjokuunliljat lannoitetaan keväisin Kevätlannoitteella.

Kukkien kuihduttua kukkavanat leikataan pois.

Elo-syyskuussa kirjokuunliljat lannoitetaan Syyslannoitteella. Lehtiä ei tarvitse leikata syksyllä, koska ne maatuvat miltei kokonaan talven aikana.
Kasvin tiedot ovat Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

30-40cm

Kasvin korkeus

30-50cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Lila

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet