Kesäkullero ’Golden Queen’

5,60 

Kesäkullero on kestävä ja perinteinen, oranssikukkainen vanhanajan perenna. Se on rehevä ja kookkaaksi kasvava kullerolaji, jonka erottaa muista kulleroista maljamaisesta kukan muodosta ja myöhäisemmästä kukinta-ajasta.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Kesäkullero kasvaa 70-100cm korkeaksi. Sen lehdistö tummanvihreä ja liuskainen. Varret ovat runsashaaraiset. Kukissa kapeat pystyt emit nousevat maljamaisten oranssien verholehtien keskeltä. Kukkien halkaisija on 3-5 cm. Kukat ovat tuoksuvia ja avautuvat kesä-heinäkuussa. Kesäkullero viihtyy saadessaan olla vuosikausia samalla paikalla, jolloin siitä kehittyy näyttävä ja kookas perenna.

Kesäkullerot sopivat hyvin vesiaiheiden yhteyteen, perinnepihoihin ja tuoreen maan perennapenkkeihin. Kesäkullerot viihtyvät aurinkoisilla ja puolivarjoisilla, tuulen suojaisilla paikoilla. Ohuet, miltei metriset, kukkavarret lamoavat herkästi sateessa. Kasvualustan tulee olla runsasravinteinen, tuore ja multava, kuten Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Istutusväli on 35-40cm.

Keväisin kesäkulleron taimiväleihin levitetään Katemultaa puutarhanhoitoon. Se kalkitaan Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kevätlannoitteella.

Kuihtuneet kukkavarret leikataan pois, jolloin lehdistö pysyy vehreämpänä loppukesän.

Kesäkulleroa voidaan lisätä jakamalla. Hyvä leikkokukka.
Kasvintiedot ovat Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

30-40cm

Kasvin korkeus

70-80cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Keltainen

Kukinta-aika

Heinäkuu, Kesäkuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet