Kaunokainen ‘Purpurmantel’

3,95 

Kaunokainen on pitkään kukkiva perenna, jolla on pienet päivänkakkaramaiset valkoiset, vaaleanpunaiset tai tummanpunaiset kukat. Sievä ja monikäyttöinen kaunokainen on nopea leviämään.

Osasto:

Kuvaus

Matalakasvuista, noin 10-15 cm korkeaa, kaunokaista käytetään perennaistutuksissa, luonnonmukaisissa puutarhoissa nurmen seassa sekä jalostettuja muotoja ruukkukukkana sisällä ja ulkona

Kaunokaisella eli tuhatkaunolla on raikkaan vihreä, ruusukemaisesti kasvava lehdistö. Kukkavarret kohoavat ruusukkeessa lehdistön yläpuolelle. Kukkien keskusta on keltainen ja kapeita terälehtiä on lajikkeesta riippuen kerrannaiseksi kukaksi asti.

Kaunokaiset kukkivat keväästä syksyyn. Moni lajike kylväytyy itsestään, yksittäinen taimi on lyhytikäinen.

Kaunokainen eli bellis viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla. Kaunokainen ei ole kovin tarkka maanlaadusta, mutta viihtyy parhaiten runsasmultaisessa ja –ravinteisessa tuoreessa maassa. Kaunokaisen kukinta kärsii kuivassa, savipitoisessa maassa. Kukkapenkeissä kaunokaiset istutetaan Erikoismultaan perennoille ja ruusuille, kesäkukkaistutuksissa sopiva multa on Erikoismulta kesäkukille. Bellikset istutetaan 15 -20 cm välein.
Jakaminen keväisin muutaman vuoden välein nuorentaa kasvustoa.

Kasvin tiedot ovat Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

30cm

Kasvin korkeus

10-15cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä

Runsasravinteinen, Saveton, Tuore

Kasvupaikkavaatimukset valoisuus

Aurinkoinen, Puolivarjo

Kukan väri

Punainen

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu, Kesäkuu, Lokakuu, Syyskuu, Toukokuu

Tieteellinen nimi

Bellis perennis 'Purpurmantel'

Ruukun koko

9cm

Saatat myös pitää...

Pin It on Pinterest