Kaukasianmaksaruoho ’Alba’

3,95 

Kaukasianmaksaruohot ovat helppohoitoisia aurinkoisten kasvupaikkojen maanpeiteperennoja. Lehdet ovat soikeita ja kiiltäviä. Lajikkeesta riippuen lehdet ovat vihreitä tai punertavanruskeita ja kukat punaisia, ruusunpunaisia tai valkoisia.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Kaukasianmaksaruoho kasvaa matalana mattomaisesti. Kasvuston korkeus on 10-15 cm. Lamoavat versot ovat pystylatvaisia. Lehdistö on vain osittain talvehtiva Suomessa, kaukasianmaksaruoho kasvattaa kesäisin uuden, kohenevan versoston. Kukinnot ovat tiheinä sarjoina versojen päässä. Kukinta on runsas ja kestää kauan heinäkuun alkupuolelta syyskuulle saakka. Kaukasianmaksaruohot sopivat kivikkoryhmiin, muurien päälle ja reunuskasviksi. Kasvi on erittäin kestävä. Lajikkeista valkokirjavalehtiset muodot ovat arempia talvenkestoltaan.

Kaukasianmaksaruoho viihtyy aurinkoisella tai lievästi varjoisalla hyvin ojitetulla paikalla. Kaukasianmaksaruoho sietää erittäin hyvin kuivuutta. Ne viihtyvät hyvinkin ohuessa mullassa, sillä meheviin varsiin ja lehtiin varastoituu vettä. Kasvualusta saa olla hiekkainen, niukkaravinteinen ja kuiva. Sopiva multa istutukseen on Puutarhamulta. Istutusväli on 30 cm.

Kaukasianmaksaruohoja voidaan keväisin kalkita Puutarhakalkilla ja lannoittaa kevyesti Kevätlannoitteella.

Kasville annetaan kasvurauha, sillä se ei erityisiä hoitotoimenpiteitä vaadi. Sen annetaan kasvaa rauhassa niin kauan kuin se pysyy sille varatulla alueella.

Kaukasianmaksaruohoa voidaan jakaa keväisin tai syksyisin.
Kasvin tiedot ovat Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

30cm

Kasvin korkeus

10-15cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Valkoinen

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu, Syyskuu

Ruukun koko

9cm

Tieteellinen nimi
Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet