Kallionauhus ‘Britt Marie Crawford’

5,95 

Kallionauhus kukkii loppukesällä oranssinkeltaisin päivänkakkaramaisin kukin. Pensasmaisesti kasvavalla, kookkaalla perennalla on suuret pyöreät, herttamaiset lehdet. Runsas lehdistö on päältä tummanvihreä ja alta punavihreä.

Tarkista saatavuus myymälästä.

(Tuote)Osastot: ,

Kuvaus

Suurikokoinen kallionauhus peittää kasvupaikkansa nopeasti. Se kasvaa 100-130cm korkeaksi, joten se sille kannattaa varata kasvutilaa. Se on hyvä kasvi perennaryhmien taustakasviksi.

Kallionauhus on kestävä, se menestyy Pohjois-Suomeen saakka. Kallionauhuksen runsas kukinta kestää elokuusta jopa pitkälle lokakuuhun lämpiminä päivinä.

Kallionauhus menestyy puolivarjoisalla ja varjoisalla kasvupaikalla. Kallionauhus kasvaa aurinkoisella kasvupaikallakin, mutta kasvin vedenkulutus voi olla niin suuri, että se nuutuu kuumimpina päivinä.

Kallionauhus vaatii runsasravinteisen, syvän ja hyvin vettä pidättävän kasvualustan. Istutuskuopan tulee olla ainakin puoli metriä syvä. Sopiva multa on Erikoismulta perennoille ja ruusuille.

Kallionauhukset istutetaan 80 cm välein.
Kallionauhuksen kuihtunut lehdisö leikataan keväällä pois. Istutusalue kalkitaan Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kevätlannoitteella.

Kuivina kausina nauhuksia kastellaan.

Kallionauhus menestyy parhaiten saadessaan olla kauan samalla paikalla. Tarvittaessa sitä voidaan lisätä jakamalla keväällä tai loppukesällä.

Kallionauhus on hyvä perhoskasvi.

Kasvin tiedot ovat Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

80cm

Kasvin korkeus

80-100cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä

Kostea, Runsaskalkkinen, Runsasravinteinen, Tuore

Kasvupaikkavaatimukset valoisuus

Aurinkoinen, Puolivarjo, Varjoinen

Kukan väri

Keltainen

Kukinta-aika

Elokuu, Lokakuu, Syyskuu

Tieteellinen nimi

Ligularia dentata 'Britt Marie Crawford'

Ruukun koko

12cm

Pin It on Pinterest