Jättipoimulehti

4,95 

Jättipoimulehti on reheväkasvuinen perenna, jolla on poimulehtinen, himmeänvihreä, kaunis lehdistö. Viuhkamaiset, pienet vihreänkeltaiset, hunajantuoksuiset kukinnot nousevat harsomaisesti lehdiston ylle.

Tarkista saatavuus myymälästä.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Jättipoimulehden kasvutapa on puolipallomainen ja tiivis. Nopea- ja reheväkasvuisena se on hyvä maanpeittokasvi. Se sopii perennaistutuksiin omaksi ryhmäksi tai reunakasviksi. Jättipoimulehti istuu kauniisti vesiaiheiden ääreen.

Pyöreiden ja poimuisten lehtien reunoista puristuu vesipisaroita, jos ilman kosteus on suuri. Sitä kutsutaankin myös kastehelmeksi. Jättipoimulehti on luonnonvaraisen poimulehtemme kaukasialainen sukulainen.

Jättipoimulehti on suhteellisen vaatimaton kasvupaikan suhteen. Se sopeutuu aurinkoon ja puolivarjoon ja viihtyy myös kosteikoissa sekä varjossa. Paahteisilla ja kuivilla paikoilla jättipoimulehti ei viihdy. Jättipoimulehti soveltuu puiden ja pensaiden alle istutettavaksi, mutta nokihärmän vuoksi sitä ei kannata istuttaa lehmusten ja tammien alle.

Jättipoimulehti menestyy useimmilla kasvualustoilla, myös savimaassa. Aurinkoisella kasvupaikalla käytetään hyvin kosteutta pidättävää multaa. Sopiva multa jättipoimulehdelle on Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Istutusväli on 40 cm.
Kasvin tiedot ovat peräisin Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

40cm

Kasvin korkeus

30-40cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Keltainen

Kukinta-aika

Heinäkuu, Kesäkuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet