Jaloritarinkannus ’Lilac Pink’

4,95 

Komea kukkainen jaloritarinkannus on kestävä, perinteinen perenna. Keskikesällä kukinnan aloittavat, 70-90cm korkeat, kookkaat perennat kukkivat myös valkoisen, vaaleanpunaisen ja violetin sävyissä.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Jaloritarinkannuksen kasvusto kasvaa 50-60cm leveäksi. Lehdet ovat sormiliuskaiset kukat sijaitsevat pitkissä tähkämäisissä tertuissa. Kasvi on myrkyllinen.

Ritarinkannukset viihtyvät aurinkoisilla, tuulilta suojatuilla kasvupaikoilla. Jaloritarinkannukset talvehtivat hyvin, kun kasvupaikka on lämmin ja kasvualusta läpäisevää. Jaloritarinkannukset viihtyvät runsaassa mullassa, joten istutuspaikassa pitää olla noin 50cm syvyydeltä hyvää multaa.
Suositeltava multa on Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Istutusväli on 40-50cm. Liian tiheään istutetut taimet altistuvat härmälle.

Hoito-ohje
Jaloritarinkannukset eivät siedä kuivuutta, joten niitä kannattaa kastella tasaisesti. Keväällä levitetyn Puutarhakalkin ja Kevätlannoitteen jälkeen ritarinkannuksia voi lannoittaa kastelun yhteydessä Kastelulannoitteella tai heinäkuussa rakeisella Perennalannoitteella.
Tue kukinnot etteivät ne kaadu tuulessa ja sateessa. Jos kuihtuneet kukinnot leikataan heti pois, saattaa kukinta uuusiutua syksyllä.

Jaloritarinkannusta lisätään siemenistä tai tyvipistokkaista. Ritarinkannuksia voidaan jakaa noin joka viides vuosi.

Kasvin tiedot ovat peräisin Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Kasvin korkeus

70-90cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Pinkki

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Istutustiheys

40-50cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet