Jalokuunlilja ‘Stiletto’

5,95 

Kapeat, vihreät lehdet, joiden reunoissa on valkoinen raita muodostavat pienehkön lehtimättään. Lilan sinertävät kukat puhkeavat korkeisiin kukkavarsiin. Helppohoitoinen ja kestävä perenna sopii varjoisten ja puolivarjoisten paikkojen perenna- ja kasviryhmiin.

Tarkista saatavuus myymälästä.

 

 

(Tuote)Osastot: ,

Kuvaus

Kuunliljat ovat kestäviä kasveja perennapenkkeihin sekä reunus- ja maanpeittokasveiksi. Ne kasvavat 20-50 cm korkeiksi ja ovat kiitollisia ja helppohoitoisia perennoja.

Kuunliljat viihtyvät sekä aurinkoisella, puolivarjoisalla että varjoisalla kasvupaikalla lajikkeesta riippuen. Aurinkoisella paikalla kasvualustan tulee pidättää erittäin hyvin vettä. Muutoinkin kasvualusta saa olla kosteahko, tuore ja multava. Sopiva multa istuttamiseen on Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Istutusväli on 30-40cm.

Keväisin suhteellisen myöhään puhkeavien lehtien juurelle levitetään Katemultaa puutarhanhoitoon. Kuunliljat lannoitetaan ja kalkitaan keväisin.

Kukkien kuihduttua kukkavanat leikataan pois.

Elo-syyskuussa kuunliljat lannoitetaan Syyslannoitteella. Lehtiä ei tarvitse leikata syksyllä, koska ne maatuvat miltei kokonaan talven aikana.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

20cm

Kasvin korkeus

25-35cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä

Kostea, Läpäisevä, Runsaskalkkinen, Runsasravinteinen, Tuore

Kasvupaikkavaatimukset valoisuus

Aurinkoinen, Puolivarjo, Varjoinen

Kukan väri

Lila

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu

Tieteellinen nimi

Hosta hybr. 'Stiletto'

Ruukun koko

10cm

Saatat myös pitää...

Pin It on Pinterest