Jalokuunlilja ‘Fire and Ice’

6,50 

Komea lehtiperenna varjoisalle paikalle. Vahvat keskikokoiset ja puhtaanvalkoinen lehdet joissa on syvän vihreä reunus. Laventelinsininen kukinto. Korkeus noin 30 cm. Kukkii loppukesällä, kukkavarret noin 60 cm. Ravinteikas, savensekainen, kosteahko, hyvä puutarhamulta. Hyötyy kastelusta kuivina kausina.

Osasto:

Kuvaus

Kuunliljat ovat kestäviä kasveja perennapenkkeihin sekä reunus- ja maanpeittokasveiksi. Ne kasvavat 20-50 cm korkeiksi ja ovat kiitollisia ja helppohoitoisia perennoja.

Kuunliljat viihtyvät sekä aurinkoisella, puolivarjoisalla että varjoisalla kasvupaikalla lajikkeesta riippuen. Aurinkoisella paikalla kasvualustan tulee pidättää erittäin hyvin vettä. Muutoinkin kasvualusta saa olla kosteahko, tuore ja multava. Sopiva multa istuttamiseen on Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Istutusväli on 30-40cm.

Keväisin suhteellisen myöhään puhkeavien lehtien juurelle levitetään Katemultaa puutarhanhoitoon. Kuunliljat lannoitetaan ja kalkitaan keväisin.

Kukkien kuihduttua kukkavanat leikataan pois.

Elo-syyskuussa kuunliljat lannoitetaan Syyslannoitteella. Lehtiä ei tarvitse leikata syksyllä, koska ne maatuvat miltei kokonaan talven aikana.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

30-40cm

Kasvin korkeus

30-40cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä

Kostea, Runsaskalkkinen, Runsasravinteinen, Tuore

Kasvupaikkavaatimukset valoisuus

Puolivarjo, Varjoinen

Kukan väri

Lila

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu

Tieteellinen nimi

Hosta hybr. 'Fire and Ice'

Ruukun koko

9cm

Saatat myös pitää...

Pin It on Pinterest