Tarhajaloangervo ‘Brautschleier’

4,95 

Jaloangervot ovat kestäviä ryhmäperennoja, jotka suosivat puolivarjoisia, runsasmultaisia paikkoja. Näyttävät, kartiomaiset kukinnot hehkuvat punaisen ja valkoisen eri sävyissä. Jaloangervot ovat helppohoitoisia.

Tarkista saatavuus myymälästä.

(Tuote)Osastot: ,

Kuvaus

Jaloangervon lehdistö on 20-40 cm korkea, jäykät kukkavarret nousevat 60-70 cm:n. Kerrannaisesti kolmisormiset, hammaslaitaiset lehdet ovat kiiltävät, tumman- tai raikkaanvihreät, toisilla lajikkeilla versot punertavat. Jaloangervojen tasaiset lehtimättäät leviävät hillitysti. Lukuisat kukat ovat kerrannaistertuissa, siroja ja näyttäviä valkoisena, violettina tai punaisen eri sävyissä. Myöhään loppukeväällä puhkeavasta lehdistöstä voi päätellä kukkien sävyn: mitä tummemman punaiset lehdet, sitä purppuraisemmat kukat.

Jaloangervot ovat parhaimmillaan perennaryhmissä. Ne pitävät runsasmultaisesta, ravinteikkaasta ja kosteutta hyvin pidättävästä maasta. Happamuutta sietävinä jaloangervot viihtyvät alppiruusujen, atsaleojen ja hortensioiden seurassa.  Jaloangervot istutetaan 35 cm välein.

Jaloangervot menestyvät parhaiten puolivarjoisilla paikoilla, mutta myös auringon paisteessa, kun hyvälaatuista kasvualustaa on riittävästi. Paahteisilla ja kuivilla paikoilla kasvu jää kituvaksi. Kuihtuneiden kukkien leikkaaminen uudistaa kukintaa. Hyvä leikkokukka ja perhoskasvi.

Kasvin tiedot ovat Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

35cm

Kasvin korkeus

60-70cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä

Kostea, Runsashumuksinen, Runsasravinteinen, Tuore, Vähäkalkkinen

Kasvupaikkavaatimukset valoisuus

Puolivarjo

Kukan väri

Valkoinen

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu

Ruukun koko

9cm

Tieteellinen nimi

Astilbe arendsii 'Brautschleier'

Saatat myös pitää...

Pin It on Pinterest