Idänunikko

3,95 

Idänunikko on elinvoimainen, karheakarvainen kasvi, jolla on paksu pääjuuri. Sen lehdet ovat pitkät ja pariliuskaiset. Suuret punaiset 10-15 cm:n läpimittaiset, kukat kasvavat yksittäin kukkavarsien latvoissa.

Osasto:

Kuvaus

  • Isot, tyviruusukkeina olevat lehdet puhkeavat jo varhain keväällä, mutta ne kuihtuvat jo heinäkuussa kukinnan jälkeen. Lehdet ja kukkavarsi ovat harmahtavan karvaiset. Kukkanuput nuokkuvat kauniisti. Nupuissa on kaksi lehteä vastakkain. Kukat ovat suuret, jopa 20 cm, avoimet ja loistavan punaiset ja silkkimäisen ryppyiset. Kukan keskus on musta. Idänunikko on runsaskukkainen. Se kukkii kesä-heinäkuussa. Siemenkodat ovat koristeelliset. Koko kasvi on lievästi myrkyllinen.Idänunikko viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla. Maan tulee olla läpäisevä ja ravinteikas, mielellään myös hiekkainen. Sopiva multa on Erikoismulta ruusuille ja perennoille tai puutarhamulta. Taimien istutusväli on 40 cm.Keväisin unikkomaa kalikitaan Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Perennalannoitteella. Heinäkuussa annetaan hoitolannoitus Perennalannoitteella.Monet korkeaksi kasvavat lajikkeet kannattaa tukea. Kasvi kasvattaa uudet lehdet, jos se leikataan heti kukinnan loputtua.

    Unikko ei pidä jakamisesta tai siirtämisestä, sillä sen pääjuuri on syvällä. Idänunikkoa voidaan lisätä juuripistokkaista ja joitakin lajikkeita siemenistä.

  • Kasvin tiedot ovat peräisin Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

40cm

Kasvin korkeus

25-50cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä

Kuiva, Läpäisevä, Runsashiekkainen, Runsaskalkkinen, Runsasravinteinen, Tuore

Kasvupaikkavaatimukset valoisuus

Aurinkoinen

Kukan väri

Punainen

Kukinta-aika

Heinäkuu, Kesäkuu

Tieteellinen nimi

Papaver orientale

Ruukun koko

9cm

Saatat myös pitää...

Pin It on Pinterest