Idänunikko

3,95 

Idänunikko on elinvoimainen, karheakarvainen kasvi, jolla on paksu pääjuuri. Sen lehdet ovat pitkät ja pariliuskaiset. Suuret, oranssit, keltaiset, punaiset tai valkoiset, 10-15 cm:n läpimittaiset, kukat kasvavat yksittäin kukkavarsien latvoissa.

Osasto:

Kuvaus

Isot, tyviruusukkeina olevat lehdet puhkeavat jo varhain keväällä, mutta ne kuihtuvat jo heinäkuussa kukinnan jälkeen. Lehdet ja kukkavarsi ovat harmahtavan karvaiset. Kukkanuput nuokkuvat kauniisti. Nupuissa on kaksi lehteä vastakkain. Kukat ovat suuret, jopa 20 cm, avoimet ja loistavan punaiset, oranssit, ruusunpunaiset tai valkoiset, silkkimäisen ryppyiset. Kukan keskus on musta. Idänunikko on runsaskukkainen. Idänunikko kukkii kesä-heinäkuussa. Siemenkodat ovat koristeelliset. Koko kasvi on lievästi myrkyllinen. Idänunikko kasvaa 20-100 cm korkeaksi.
Idänunikko viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla. Maan tulee olla läpäisevä ja ravinteikas, mielellään myös hiekkainen. Sopiva multa on Erikoismulta perennoille ja ruusuille tai Puutarhamulta. Taimien istutusväli on 40 cm.

Keväisin unikkomaa kalikitaan Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Perennalannoitteella. Heinäkuussa annetaan hoitolannoitus Perennalannoitteella.
Monet korkeaksi kasvavat lajikkeet kannattaa tukea. Kasvi kasvattaa uudet lehdet, jos se leikataan heti kukinnan loputtua.
Unikko ei pidä jakamisesta tai siirtämisestä, sillä sen pääjuuri on syvällä. Idänunikkoa voidaan lisätä juuripistokkaista ja joitakin lajikkeita siemenistä.

Hyvä leikkokukkana ja myös kuivat siemenkodat ovat koristeellisia.
Kasvin tiedot ovat Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Kasvin korkeus

25-50cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä

Kuiva, Läpäisevä, Runsashiekkainen, Runsaskalkkinen, Runsasravinteinen, Tuore

Kasvupaikkavaatimukset valoisuus

Aurinkoinen

Kukan väri

Punainen

Kukinta-aika

Heinäkuu, Kesäkuu

Tieteellinen nimi

Papaver orientale

Ruukun koko

9cm

Istutustiheys

40cm

Saatat myös pitää...

Pin It on Pinterest