Hybridipioni ’Cytherea’

12,00 

Tummanvihreät, kiiltävät lehdet. Suuret, aluksi kirsikanpunaiset, myöhemmin aprikoosiin vivahtavat kukat. Aikainen kukinta.

Tarkista saatavuus myymälästä.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Hybridipionit ovat eri pionilajikkeiden risteymiä.

Pioni sopii sekä yksittäiskasviksi, katseenvangitsijaksi nurmikolle, että kohottamaan suurempien istutusryhmien ilmettä. Se toimii tarvittaessa jopa kesäisenä näkösuojana.

Hybridipionit viihtyvät aurinkoisilla ja puolivarjoisilla kasvupaikoilla. Kuivassa ja paahteisessa paikassa ne eivät viihdy. Kasvupaikaksi kannattaa valita kovalta tuulelta suojassa oleva paikka, jotta korkeahko kasvusto ja raskaat kukinnot eivät vaurioidu kovissa puuskissa. Kasvualustan tulee olla läpäisevä, runsasmultainen ja ravinteikas. Sopiva multa on Erikoismulta perennoille ja ruusuille. Istutuskuoppa saa olla 50 cm syvä. Taimien istutusväli on 50 cm.

Juuripaakku istutetaan lähelle maan pintaa. Jos juurakko on liian syvällä, kukinta on heikkoa ja versojen tyvet saattavat mädäntyä. Juurakon päällä tulee olla aina 2-3 cm multaa, joten mullan lisäys tarpeen keväisin. Sopiva multa on Katemulta puutarhanhoitoon. Keväisin ne lannoitetaan Kevätlannoitteella. Pionit viihtyvät hieman happamassa maassa, joten kalkitus ei ole välttämätön.

Hybridipioneita kastellaan säännöllisesti kuivina kausina, etenkin alkukesällä ja ennen kukintaa. Kerrannaiset lajikkeet vaativat tuennan. Kasvukauden aikana pioneille kannattaa antaa hoitolannoitus Puutarhalannoitteella 1-2 kertaa.

Hybridipionin varret leikataan vuosittain, syksyllä tai keväällä. Alustaa peratessa pitää varoa pionin varastojuuria, jotka ovat usein lähes vaakasuorassa lähellä maan pintaa. Heinä-elokuussa ne lannoitetaan Syyslannoitteella.

Pioneille annetaan kasvurauha, joten jatkuvaa siirtelyä ja jakamista pitäisi välttää. Jos pionin siirtää, kannattaa se tehdä kukinnan jälkeen elokuussa kaivaen mukaan mahdollisimman suuren juurenpaakun ja istuttamalla kasvin heti uuteen paikkaan.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Kasvin korkeus

80-90cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kukan väri

Kirsikanpunainen

Kukinta-aika

Heinäkuu, Kesäkuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

13cm

Istutustiheys

50cm

Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet