Herttavuorenkilpi ’Rotblum’

4,95 

Herttavuorenkilpi on takuuvarma maanpeiteperenna ja sitä näkee istutetun paljon ja monenlaisille paikoille. Kasvilla on roosanpunaiset pystyt kukinnot touko-heinäkuussa. Suuret vihreät, usein hieman punertavat lehdet ovat ikivihreät.

Tarkista saatavuus myymälästä.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Herttavuorenkilven lehdet ovat ikivihreät, pyöreät ja herttamaiset, nahkeat ja kiiltävät. Lehden tyvi herttamainen. Lehtien syysväri on punainen. Terttukukinto on pitkässä varressa. Kukat ovat pienet ja kellomaiset. Lehdistön korkeus on kasvupaikasta riippuen 20-40 cm. Kukkavanat nousevat lehdistön yläpuolelle 20-40 cm.

Kasvupaikka vaikutta kasvin kokoon ja ulkonäköön. Kuivassa lehdet jäävät pieniksi ja voivat saada voimakkaan punaisen värityksen. Multavalla kasvupaikalla lehdistö on kiiltävän vihreää, korkeaa ja peittävää ja säilyy vihreänä talven yli. Kasvusto on kestävä, se menestyy koko maassa ja leviää voimakkaasti.

Herttavuorenkilpi menestyy sekä auringossa että varjossa. Aurinkoisella paikalla kukinta on runsain. Kasvi sietää tuulta ja sadetta. Kasvi menestyy useimmilla kasvupaikoilla, myös kuivassa ja savessa. Karussa ja savisessa paikassa kasvu jää kituliaammaksi, rehevintä se on kosteutta pidättävässä ja kuohkeassa mullassa. Herttavuorenkilpi on helppohoitoinen. Keväisin kasvustoa kalkitaan ja lannoitetaan.

Vuosittain juurakkojen tyville lisätään kerros kompostimultaa tai puutarhamultaa, jolloin juurakoista puhkeaa uusia lehtisilmuja. Kasvusto jaetaan, kun vanha juurakko on noussut liikaa ylös tai kasvi ei jaksa kukkia. Jakaminen ja harventaminen tehdään viiden vuoden välein joko keväällä tai syksyllä. Kuolleet lehdet poistetaan keväällä.

Kasvin tiedot ovat peräisin Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Kasvin korkeus

30-40cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Punavioletti

Kukinta-aika

Kesäkuu, Toukokuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet