Euroopanalppitähti ’Edelweiss’

3,95 

Euroopanalppitähti eli edelweiss on matalahko kuivien ja karujen kasvupaikkojen perenna. Lehdet ja kukkavana ovat hopeanharmaan nukkaiset. Kukkavanan päässä kellanvalkeat kukkamykeröt muodostavat ylälehtien kanssa tähden

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

  • Euroopanalppitähden hopeanharmaat lehdet ovat kapeat ja pitkät. Ne kasvavat mätäsmäisesti. Kukkavanat nousevat lehdistön yläpuolelle. Varsien päihin kasvaa valkoiset, paksut ylälehdet, jotka muistuttavat terälehtiä. Ne kehystävät pieniä mykerökukkia. Kukista ja ylälehdistä muodostuvan tähden halkaisija on 3-5 cm. Kasvin korkeus on 20 cm. Kukat tuoksuvat miedosti. Kasvi kukkii heinä-syyskuussa.Euroopanalppitähti istutetaan aurinkoiselle paikalle esimerkiksi kivikkoryhmiin. Se viihtyy laihassa, kuohkeassa, kalkkipitoisessa, hiekkapitoisessa ja hyvin ojitetussa maassa. On tärkeää, että alppitähti pysyy syksyllä ja talvella kuivana. Runsasravinteisessa maassa alppitähti menettää luonteenomaisen värinsä sekä muotonsa. Sopiva multa on Puutarhamulta, jonka joukkoon on sekoitettu puhdasta hiekkaa, esimerkiksi Leikkihiekkaa. Sopiva sekoitussuhde on 1 skk multaa, 1 skk hiekkaa. Taimet istutetaan 30 cm välein.
  • Keväisin euroopanalppitähti kalkitaan Puutarhakalkilla ja lannoitetaan miedosti Perennalannoitteella.Alppitähtiä voidaan jakaa varhain keväällä.
  • Hyvä leikko- ja kuivakukka.
  • Kasvin tiedot Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Istutustiheys

30cm

Kasvin korkeus

20-25cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Valkoinen

Kukinta-aika

Elokuu, Heinäkuu, Syyskuu

Ruukun koko

9cm

Tieteellinen nimi
Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet