Basilika

3,95 

Basilika on yksivuotinen, pensasmainen yrtti. Perinteisen isolehtisen, vihreän basilikan lisäksi lajikkeet vaihtelevat lukuisissa eri aromeissa ja ulkonäkö lehtien koossa ja värityksessä. Basilikan maku on miellyttävä ja pehmeä.

Varasto loppu

Kuvaus

Basilika kylvetään huhtikuussa ja peitetään kevyesti. Avomaalle basilika istutetaan vasta, kun hallan vaara on varmasti ohi. Basilika saa hallavioituksia jo matalissa plusasteissa. Tarvittaessa istutukset suojataan hallaharsoin. Basilika kasvaa 20-50 cm korkeaksi riippuen latvontatiheydestä.

Basilika sijoitetaan aurinkoiselle, ehdottomasti lämpimälle kasvupaikalle. Basilika viihtyy ravinteikkaassa multamaassa. Ruukkuistutuksissa voidaan käyttää Luonnonmukaista yrttimultaa tai Erikoismultaa kesäkukille. Istutusväli on 15-25cm.
Basilikan kasvualusta pidetään tasaisen kosteana, mutta ei jatkuvasti märkänä. Kasteluveden mukana basilikaa lannoitetaan Kastelulannoitteella tai Luonnonmukaisella lannoitteella.

Koska basilika on erittäin arka kylmälle, siirretään se lämpötilan laskiessa sisälle tai suojataan hallaharsoin.

Basilikaa sadonkorjataan versonkärkiä ja lehtiä leikkaamalla jatkuvasti tarpeen mukaan. Latvomisen myötä kasvusto tuuhistuu ja satoa voi korjata koko kasvukauden. Basilikan kukinta heikentää lehtisadon määrää ja kitkeröittää makua. Ahkera latvonta ja kukkanuppujen poisto estää tämän. Lehtiä voi säilöä pakastamalla. Kuivatessa basilikan aromit haihtuvat melko nopeasti.
Kasvin tiedot ovat Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

12cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet