Basilika ’Magic Blue’

3,95 

Basilika ’Magic Blue’ on voimakkaasti tuoksuva yrtti, jolla on kauniit violettiin taittuvat lehdet. Vaalean lilat kukinnot kauniin väristen lehtien rinnalla tekevät tästä yrtistä myös näyttävän koristekasvin kesäkukkaistutuksiin.

Varasto loppu

Kuvaus

Basilika’Magic Blue’ kasvaa erittäin kookkaaksi, 60 cm korkeaksi ja 30-40 cm leveäksi. Muodon suomenkielinen nimi on vakiintumaton, mutta sitä kutsutaan mm. sinibasilikaksi ja jemeninbasilikaksi.
Lehtien maku on maustebasilikaa voimakkaampi, silti siitä löytyy tuttu maku ja yrtti sopii käytettäväksi pestoihin, mausteisiin kastikkeisiin ja salaatteihin tuoreeltaan.

Basilika’Magic Blue’ sijoitetaan aurinkoiselle, lämpimälle kasvupaikalle. ’Magic Blue’-lajike ei ole niin kylmänarka kuin muut basilikat, joten sen voi istuttaa ruukkuihin koristekasviksi kesäkukkien kanssa samaan aikaan.

Basilika viihtyy ravinteikkaassa multamaassa. Ruukkuistutuksissa voidaan käyttää Luonnonmukaista yrttimultaa tai Erikoismultaa kesäkukille. Istutusväli rehevällä lajikkeella on 25-30 cm. Basilikan kasvualusta pidetään tasaisen kosteana, mutta ei jatkuvasti märkänä. Kasteluveden mukana basilikaa lannoitetaan Kesäkukkaravinteella tai Luonnonmukaisella lannoitteella.

Basilikaa sadonkorjataan versonkärkiä ja lehtiä leikkaamalla jatkuvasti tarpeen mukaan. Latvomisen myötä kasvusto tuuhistuu ja satoa voi korjata koko kasvukauden. Basilikan kukinta heikentää lehtisadon määrää ja kitkeröittää makua. Ahkera latvonta ja kukkanuppujen poisto estää tämän. ’Magic Blue’ -lajiketta kannattaa koristeellisuuden vuoksi kokeilla myös kukitettuna kesäkukkana. Lehtiä voi säilöä pakastamalla. Kuivatessa basilikan aromit haihtuvat melko nopeasti.
Kasvin tiedot ovat Kekkilän kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

12cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet