Arovuokko

4,95 

Arovuokko on helppohoitoinen ja nopeasti leviävä, vahvakasvuinen perenna. Runsaat, valkoiset kukat peittävät kasvuston alkukesällä ja arovuokko kukkii usein syksyllä uudelleen. Arovuokko on erittäin hyvä maanpeiteperenna.

Tarkista saatavuus myymälästä.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

Pystykasvuinen arovuokko kasvaa 20-40 cm korkeaksi ja se leviää voimakkaasti maanalaisten rönsyjen avulla. Ruusukkeen muodostavat lehdet ovat tummanvihreitä, kolmi- tai viisijakoisia, leveäliuskaisia ja karheannukkaisia. Lehdistö säilyy kukinnan jälkeen, päinvastoin kuin monilla muilla vuokoilla. 3-5 cm:n levyiset yksinkertaiset valkoiset kukat ovat yksittäin vanojen latvoissa. Nuput ovat nuokkuvia. Arovuokko on erittäin kestävä perenna.

Arovuokko viihtyy auringossa tai mieluiten puolivarjossa, tuulensuojaisessa kasvupaikassa. Kasvualustan tulee olla kuohkea ja kalkittu hiekkamulta. Kasvualustan tulee pidättää kosteutta, mutta se ei saa olla märkä. Kuivuudessa ja paahteessa kukinta-aika jää lyhyeksi. Arovuokot istutetaan Erikoismultaan perennoille ja ruusuille tai Puutarhamultaan. Istutusväli on 20-30 cm.

Keväisin arovuokot kalkitaan Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kevätlannoitteella.

Ensimmäisen kukinnan kukkavanojen poisto edistää syksyn kukintaa.

Arovuokko leviää helposti maanalaisilla rönsyillä, joten sen ei-toivottua leviämistä kannattaa rajoittaa perennaryhmissä kuitukankaalla eli juurimatolla.

Arovuokkoa voidaan lisätä jakamalla kasvustoja varhain keväällä tai syksyllä sekä maanalaisista rönsyistä.

Kasvin tiedot Kekkilän Kasvikirjastosta.

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Kasvin korkeus

20-30cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kasvupaikkavaatimukset valoisuus
Kukan väri

Valkoinen

Kukinta-aika

Kesäkuu, Toukokuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet