Amarylliksen sipuli ’Merry Christmas’

8,90 

Kaunis punainen amaryllis.

Liota sipulin juuria vedessä ennen istutusta. Istuta hiekkapitoiseen multaan siten, että sipulin yläosasta vähintään 1/3 tai 1/2 jää näkyviin mullan pinnan yläpuolelle. Tiivistä multa hyvin ja kastele. Kukinta alkaa 6-8 viikon kuluttua istutuksesta. Pidä multa kevyen kosteana, mutta vältä liikakastelua.

Iso sipulikoko 32/34. Sipuleita voi säilyttää ennen istutusta pimeässä, noin 10 asteen lämpötilassa, esim jääkääpissa.

Verkkokaupan tilaukset ja noutoajat vahvistetaan aina myymälästä sähköpostitse tai puhelimitse.

 

Lisätiedot

ISTUTUS

Sipuleita voi säilyttää ennen istutusta pimeässä, noin 10 asteen lämpötilassa, esim jääkääpissa.

Ennen istutusta sipulia voidaan pitää muutamia tunteja pystyasennossa haaleassa vedessä. Näin juuristo kyllästyy vedellä ja juurtuminen nopeutuu. Vain juuret ja enintään sipulin alaosa saa kastua. Istutusmullan tulee olla hyvin vettäläpäisevää eli käytännössä hiekkapitoista kukkamultaa tai esim. kaktusmultaa. Ruukku saa olla melko ahdas. Ruukku täytetään mullalla niin, että sipulin "hartiat" ovat mullan pinnan yläpuolella. Sipulista tulee jäädä näkyviin vähintään kolmasosa tai mielellään puolet. Multa tiivistetään tiukasti sipulin ympärille niin, ettei juuriston väliin jää ilmataskuja. Sipulin pitää pysyä ruukussa sipulista nostettaessa. Istutuksen jälkeen multa kastellaan hyvin.

KASTELU

Kun amaryllis viedään valoisaan ja lämpimään paikkaan (normaali huoneenlämpö n. 20-24 astetta on sopiva), kasvu alkaa nopeasti. Kun nuput ovat näkyvissä, multa kastellaan. Kukinta alkaa 6-8 viikon kuluttua istutuksesta lajikkeesta riippuen. Amarylliksen kukintaa voi hidastaa siirtämällä sen viileään paikkaan.

Seuraavien viikkojen aikana multa pidetään kevyen kosteana ja tarvittaessa kastellaan haalealla vedellä. Liiallinen kastelu vähän valon aikaan saattaa jarruttaa juurtumista ja venyttää kukkavarren pituutta tarpeettomasti. Kukkavarsien tyvien kastumista vältetään.

JATKOHOITO

Kuihtuneet kukat leikataan varsineen pois. Kukinnan jälkeen lehtien kehittyessä amaryllistä on hyvä lannoittaa viikoittain ruukkukasvi- tai sipulikukkaravinteella. Mullan annetaan kuivahtaa reilusti kasteluiden välissä. Seuraavan vuoden kukintaa varten amaryllistä kasvatetaan lämpimässä paikassa. Lehdet keräävät voimia sipuliin seuraavan vuoden kukintaa varten. Kun hallanvaara keväällä on ohi amarylliksen voi viedä ulos, mielellään varjoisaan paikkaan. Etanoita kannattaa tarkkailla, etteivät ne pääse herkuttelemaan lehdillä.

Elokuussa kastelua vähennetään ja lannoittaminen lopetetaan kokonaan. Pikkuhiljaa myös kastelu lopetetaan. Syksyllä lakastuneet lehdet poistetaan ja sipuli viedään ruukkuineen kuivaan, pimeään ja viileään paikkaan (10-15 asteeseen). Sipulin annetaan levätä pari kuukautta ilman vettä ja ravinteita, kunnes sipulista tulee uutta kasvua. Sipuli otetaan ruukusta, juuret pestään huolellisesti vedellä ja istutetaan uuteen multaan. Mahdolliset tytärsipulit voidaan jälleen istuttaa omiin ruukkuihinsa. Oikealla hoidolla amaryllis on monivuotinen ja kukkii vuodesta toiseen.

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet