Amarylliksen sipuli ’Alfresco’

8,90 

Kaunis valkoinen kerrottukukkainen amaryllis.

Liota sipulin juuria vedessä ennen istutusta. Istuta hiekkapitoiseen multaan siten, että sipulin yläosasta vähintään 1/3 tai 1/2 jää näkyviin mullan pinnan yläpuolelle. Tiivistä multa hyvin ja kastele. Kukinta alkaa 6-8 viikon kuluttua istutuksesta. Pidä multa kevyen kosteana, mutta vältä liikakastelua.

Iso sipulikoko 32/34. Sipuleita voi säilyttää ennen istutusta pimeässä, noin 10 asteen lämpötilassa, esim jääkääpissa.

Verkkokaupan tilaukset ja noutoajat vahvistetaan aina myymälästä sähköpostitse tai puhelimitse.

Varasto loppu

Kuvaus

JATKOHOITO

Kuihtuneet kukat leikataan varsineen pois. Kukinnan jälkeen lehtien kehittyessä amaryllistä on hyvä lannoittaa viikoittain ruukkukasvi- tai sipulikukkaravinteella. Mullan annetaan kuivahtaa reilusti kasteluiden välissä. Seuraavan vuoden kukintaa varten amaryllistä kasvatetaan lämpimässä paikassa. Lehdet keräävät voimia sipuliin seuraavan vuoden kukintaa varten. Kun hallanvaara keväällä on ohi amarylliksen voi viedä ulos, mielellään varjoisaan paikkaan. Etanoita kannattaa tarkkailla, etteivät ne pääse herkuttelemaan lehdillä.

Elokuussa kastelua vähennetään ja lannoittaminen lopetetaan kokonaan. Pikkuhiljaa myös kastelu lopetetaan. Syksyllä lakastuneet lehdet poistetaan ja sipuli viedään ruukkuineen kuivaan, pimeään ja viileään paikkaan (10-15 asteeseen). Sipulin annetaan levätä pari kuukautta ilman vettä ja ravinteita, kunnes sipulista tulee uutta kasvua. Sipuli otetaan ruukusta, juuret pestään huolellisesti vedellä ja istutetaan uuteen multaan. Mahdolliset tytärsipulit voidaan jälleen istuttaa omiin ruukkuihinsa. Oikealla hoidolla amaryllis on monivuotinen ja kukkii vuodesta toiseen.

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet