Alppiasteri ’Happy End’

3,95 

Alppiasteri on kestävä kivikko- ja ryhmäperenna. Melko hidaskasvuinen alppiasteri kuuluu sukunsa pienimpiin ja parhaiten auringon paahdetta sietäviin lajeihin. Se kukkii kauan kesäkuun puolivälistä heinäkuun loppuun.

Varasto loppu

Osastot: ,

Kuvaus

  • Alppiasterilla on päivänkakkaramaiset valkoiset, ruusunpunaiset, liilat tai tumman sinivioletit mykerökukat, joiden keskusta on keltainen. Pystyt, haarautumattomat kukkavarret nousevat pienestä lehtiruusukkeesta. Keihäsmäiset lehdet ovat pienet, karheakarvaiset, himmeät ja vastapuikeat.Alppiasterin kasvutapa on mätästävä ja korkeutta kasvilla on 20-30 cm. Perenna on erittäin kestävä. Se viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla kuivassa tai tuoreessa, kalkitussa, keski- tai runsasravinteisessa ja hiekkapitoisessa kasvualustassa. Alppiasteri ei kestä talvimärkyyttä ja taantuu liian savisilla paikoilla. Sopiva multa alppiasterille on puutarhamulta, jonka joukkoon voi sekoittaa puhdasta hiekkaa. Istutusväli on 25 cm.
  • Riittävästä ravinteiden saannista pidetään huolta kukinnan jatkumisen turvaamiseksi. Keväisin kasvusto kalkitaan ja lannoitetaan. Kuihtuneiden kukkien leikkaaminen uudistaa kukintaa. Jakaminen keväisin muutaman vuoden välein nuorentaa kasvustoa.Elo-syyskuussa lannoitetaan syyslannoitteella.
  • Kasvi houkuttelee päiväperhosia.
  • Kasvin tiedot Kekkilän Kasvikirjastosta

Lisätiedot

Alkuperämaa

Suomi

Kasvin korkeus

15-20cm

Kasvupaikkavaatimukset maaperä
Kukan väri

Vaaleanpunainen, Violetti

Kukinta-aika

Heinäkuu, Kesäkuu

Tieteellinen nimi
Ruukun koko

9cm

Istutustiheys

25cm

Ostoskori Kanta-asiakkaat

Huomioithan, että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

  • Kategoria

  • Ominaisuudet