On aika huoltaa huonekasvit

11.3.2020Päivä pitenee kovaa vauhtia ja valon määrä lisääntyy. Tämä tarkoittaa sitä, että myös huonekasvit heräävät talvilevoltaan ja kasvukausi käynnistyy pikkuhiljaa. Mullanvaihto tai kasvin istuttaminen uuteen ruukkuun ovat nyt ajankohtaisia toimenpiteitä. Uusi multa antaa kasville energiaa kasvukauden kynnyksellä. Suuremmassa ruukussa juuristo saa enemmän tilaa, mikä mahdollistaa kasvin runsaamman kasvun. Muista kuitenkin vaihtaa ruukku vain pari senttiä suurempaan kerralla. Hitaasti kasvavat kasvit tarvitsevat uuden mullan ja suuremman ruukun muutaman vuoden välein. Nopeakasvuiset kasvit sen sijaan olisi hyvä istuttaa uuteen multaan joka kevät.

Parin viikon kuluttua mullanvaihdosta huonekasvien lannoituksen voi aloittaa. Mullassa olevat ranvinteet kuluvat nopeasti loppuun, joten kasvaakseen kasvit kaipaavat hieman lisäravinnetta. Lannoitevaihtoehtoja on useita. Nestemäiset lannoitteet sekoitetaan kasteluveteen ja lannoitevedellä kastellaan kasveja ohjeistuksen mukaan. Yleensä tämä tarkoittaa lannoitusta jokaisella kastelukerralla tai noin kerran viikossa. Lannoitteen voi antaa myös lannoitepuikkoina. Niistä ravinne liukenee multaan hitaammin. Niitä tarvitsee lisätä multaan yleensä kerran kuussa. Tarvittavien puikkojen määrä riippuu huonekasvin ruukun koosta.

Valikoimastamme löytyy lannokkeita, jotka sopivat kaikille kodin kasveille, sekä lannokkeita, jotka on suunniteltu yhdelle tietylle kasviryhmälle sopiviksi. Myymälöissämme on myös runsas valikoima ruukkuja, multaa ja istutustarvikkeita.