Pieni piha ja parveke – kokoaan isompi keidas

Pieni piha ja parveke – kokoaan isompi keidas

Pienellä pihalla ja parvekkeella voi tehdä lukuisia valintoja, jotka parantavat sekä asumismukavuutta että ympäristön monimuotoisuutta. Aurinkoisella parvekkeella voi nauttia sekä koriste- että hyötykasveista, jotka tarjoavat suojaa ja ravintoa ihmisille ja eläimille. Ja kun pölyttäjät saadaan houkuteltua paikalle ja töihin, voi parvekkeella kasvavista tomaateista, kurkuista ja kesäkurpitsoista kerätä runsaan, maistuvan sadon.
heinäkuu 22, 2021 — Susanna Rauhala
Kasvata pihaan kerrokset

Kasvata pihaan kerrokset

Kotipihan kasvillisuutta kannattaa kehittää monikerrokselliseksi ja monilajiseksi. Se edistää elintärkeää monimuotoisuutta, mutta auttaa myös torjumaan tuulta, pölyä ja melua. Monikerroksellinen ja runsas kasvillisuus helpottaa pihan hoitoa, sillä peitteisyys sitoo kosteutta ja vie elintilaa epätoivotuilta kasveilta, joten kitkemisen ja kastelun tarve vähenee.
heinäkuu 19, 2021 — Susanna Rauhala
Iloa ja hyötyä monimuotoisesta pihasta

Iloa ja hyötyä monimuotoisesta pihasta

Pihan ja parvekkeen kehittäminen monimuotoiseksi parantaa asumismukavuutta. Kasvillisuus sitoo pölyä ja ilmansaasteita, vaimentaa melua ja varsinkin kaupunkialueella helpottaa kesän kuumuutta paitsi varjostamalla, myös viilentämällä ilmaa vettä haihduttamalla. Mitä enemmän kasvillisuutta on, sitä suuremmat ovat myös sen hyödyt.
heinäkuu 16, 2021 — Susanna Rauhala
Kukkaloistolla luot tunnelmaa valmistujaisiin

Kukkaloistolla luot tunnelmaa valmistujaisiin

Valmistujaiset ovat yksi elämän suurista käännekohdista. Siksi juhlista kannattaa tehdä ikimuistoiset, vaikka niitä vietettäisiinkin perhepiirissä tai pienellä porukalla. Kukitettu juhlatila on kaunis ja korostaa juhlan arvokkuutta.
Perusta pihaasi uusi kukkapenkki

Perusta pihaasi uusi kukkapenkki

Kauniisti kukkiva, monipuolinen kukkapenkki tuo eloa niin suureen kuin pieneenkin pihaan. Ota talteen vinkit penkin perustamista varten! Penkin voi perustaa korvaamalla pintamaan uudella mullalla tai sen voi rakentaa suoraan nurmikon päälle.
toukokuu 21, 2021 — Susanna Rauhala
Juhlitaan äitejä 9.5.

Juhlitaan äitejä 9.5.

Äitienpäivän perinteisiin kuuluu esimerkiksi aamiaisen ja lahjojen sekä korttien vieminen äidille vuoteeseen. Kukat ovat olleet aina tärkeässä osassa äitienpäivän juhlintaa. Herkät ruukkuruusut, sesongissa olevat jalopelargonit sekä tietenkin kauniit kukkakimput ovat suosittuja viemisiä äideille.
toukokuu 03, 2021 — Susanna Rauhala
Muista kevätruiskutus ennen lehtien puhkeamista

Muista kevätruiskutus ennen lehtien puhkeamista

Monenlaiset keväällä tehtävät puutarhatyöt edesauttavat kasvien kasvua, hyvinvointia ja satoisuutta tulevana kesänä. Puutarhan hedelmä- ja marjakasveissa sekä koristepuissa ja -pensaissa talvehtii usein tuholaisia, joita voidaan torjua ennakoivasti kevätruiskutteella. Kevätruiskute tehoaa omenakempin, lehtikirvojen ja hedelmäpunkin talvimuniin.
huhtikuu 15, 2021 — honkasenpuutarha Admin
On aika aloittaa puutarhan kevättyöt

On aika aloittaa puutarhan kevättyöt

Siemenkauppa käy vilkkaana ja ensimmäiset kevään kylvöt onkin jo aloitettu. Helmi-maaliskuun aikana tulee ajankohtaiseksi monien puutarhan hyöty- ja korisetkasvien siementen kylväminen.
maaliskuu 19, 2021 — honkasenpuutarha Admin