Huolehdi huonekasveista lepokaudellakin

Huolehdi huonekasveista lepokaudellakin

Valon vähentyessä kasvukauden jälkeen huonekasvit lepäävät pimeiden vuodenaikojen yli. Kasvien kasvu pysähtyy, kun valoa ei ole riittävästi. Siksi myös kasvien hoitoa täytyy mukauttaa olosuhteisiin sopiviksi. Kastelua ja lannoitusta vähennetään talvikaudella ja lannoitteet on hyvä vaihtaa hoitavaan merileväuutteeseen.
syyskuu 20, 2021 — Susanna Rauhala
Istuta kukkasipulit viilenneeseen maahan

Istuta kukkasipulit viilenneeseen maahan

Kukkasipulit ovat saapuneet myyntiin, ihanaa! Monenlaiset tulppaanit, krookukset ja narsissit sekä komeat laukat ja herkät idänsinililjat saavat multasormet syyhyämään. Keväinen kukkaloisto varmistetaan istuttamalla kukkasipulit syksyllä ilmojen ja maan viilennyttyä.
syyskuu 13, 2021 — Susanna Rauhala
Lannoita puutarhan kasvit syyslannoitteella

Lannoita puutarhan kasvit syyslannoitteella

Syksy on aluillaan ja nyt on oikea aika lannoittaa puutarhan kaikki kasvit syyslannoitteella. Syyslannoitteen tarkoituksena on auttaa kasveja valmistautumaan talveen ja seuraavan vuoden kasvukauteen.
syyskuu 01, 2021 — Susanna Rauhala
Maisemapuutarha omaan pihaan

Maisemapuutarha omaan pihaan

Maisemapuutarha on vehreä silmänilo, joka on luonnollisen näköinen ja oloinen, mutta silti huolella suunniteltu. Omaan pihaan perinteisestä englantilaisesta maisemapuutarhasta voi poimia luonnonläheisyyden, vesiaiheet, erilaiset rakenteet sekä yksittäiset huomiopuut. Monimuotoisen pihan ja puutarhan kulmakivet, monikerroksellisuus ja monilajisuus, ovat tärkeitä myös maisemapuutarhassa.

heinäkuu 29, 2021 — Susanna Rauhala
Monipuolinen metsäpuutarha

Monipuolinen metsäpuutarha

Metsäpuutarhan luontaisia kasvuolosuhteita ja pihan luonnonkasveja tutkimalla voi keksiä lukuisia kasvivaihtoehtoja, jotka eivät vaadi mittavia muutostöitä viihtyäkseen. Harkituilla ratkaisuilla ja kerroksellisella kasvillisuudella piha kukoistaa kevyelläkin hoidolla tarjoten iloa ihmisille sekä suojaa ja ravintoa eläimille. Maatuessaan pihan kasvit ruokkivat myös maaperää.
heinäkuu 26, 2021 — Susanna Rauhala
Pieni piha ja parveke – kokoaan isompi keidas

Pieni piha ja parveke – kokoaan isompi keidas

Pienellä pihalla ja parvekkeella voi tehdä lukuisia valintoja, jotka parantavat sekä asumismukavuutta että ympäristön monimuotoisuutta. Aurinkoisella parvekkeella voi nauttia sekä koriste- että hyötykasveista, jotka tarjoavat suojaa ja ravintoa ihmisille ja eläimille. Ja kun pölyttäjät saadaan houkuteltua paikalle ja töihin, voi parvekkeella kasvavista tomaateista, kurkuista ja kesäkurpitsoista kerätä runsaan, maistuvan sadon.
heinäkuu 22, 2021 — Susanna Rauhala
Kasvata pihaan kerrokset

Kasvata pihaan kerrokset

Kotipihan kasvillisuutta kannattaa kehittää monikerrokselliseksi ja monilajiseksi. Se edistää elintärkeää monimuotoisuutta, mutta auttaa myös torjumaan tuulta, pölyä ja melua. Monikerroksellinen ja runsas kasvillisuus helpottaa pihan hoitoa, sillä peitteisyys sitoo kosteutta ja vie elintilaa epätoivotuilta kasveilta, joten kitkemisen ja kastelun tarve vähenee.
heinäkuu 19, 2021 — Susanna Rauhala
Iloa ja hyötyä monimuotoisesta pihasta

Iloa ja hyötyä monimuotoisesta pihasta

Pihan ja parvekkeen kehittäminen monimuotoiseksi parantaa asumismukavuutta. Kasvillisuus sitoo pölyä ja ilmansaasteita, vaimentaa melua ja varsinkin kaupunkialueella helpottaa kesän kuumuutta paitsi varjostamalla, myös viilentämällä ilmaa vettä haihduttamalla. Mitä enemmän kasvillisuutta on, sitä suuremmat ovat myös sen hyödyt.
heinäkuu 16, 2021 — Susanna Rauhala
Kukkaloistolla luot tunnelmaa valmistujaisiin

Kukkaloistolla luot tunnelmaa valmistujaisiin

Valmistujaiset ovat yksi elämän suurista käännekohdista. Siksi juhlista kannattaa tehdä ikimuistoiset, vaikka niitä vietettäisiinkin perhepiirissä tai pienellä porukalla. Kukitettu juhlatila on kaunis ja korostaa juhlan arvokkuutta.
Perusta pihaasi uusi kukkapenkki

Perusta pihaasi uusi kukkapenkki

Kauniisti kukkiva, monipuolinen kukkapenkki tuo eloa niin suureen kuin pieneenkin pihaan. Ota talteen vinkit penkin perustamista varten! Penkin voi perustaa korvaamalla pintamaan uudella mullalla tai sen voi rakentaa suoraan nurmikon päälle.
toukokuu 21, 2021 — Susanna Rauhala
Juhlitaan äitejä 9.5.

Juhlitaan äitejä 9.5.

Äitienpäivän perinteisiin kuuluu esimerkiksi aamiaisen ja lahjojen sekä korttien vieminen äidille vuoteeseen. Kukat ovat olleet aina tärkeässä osassa äitienpäivän juhlintaa. Herkät ruukkuruusut, sesongissa olevat jalopelargonit sekä tietenkin kauniit kukkakimput ovat suosittuja viemisiä äideille.
toukokuu 03, 2021 — Susanna Rauhala
Muista kevätruiskutus ennen lehtien puhkeamista

Muista kevätruiskutus ennen lehtien puhkeamista

Monenlaiset keväällä tehtävät puutarhatyöt edesauttavat kasvien kasvua, hyvinvointia ja satoisuutta tulevana kesänä. Puutarhan hedelmä- ja marjakasveissa sekä koristepuissa ja -pensaissa talvehtii usein tuholaisia, joita voidaan torjua ennakoivasti kevätruiskutteella. Kevätruiskute tehoaa omenakempin, lehtikirvojen ja hedelmäpunkin talvimuniin.
huhtikuu 15, 2021 — honkasenpuutarha Admin